Astazi, Doroftei implineste 32 de ani

Apropo.ro / 10.04.2002, 08:52
Astazi, Doroftei implineste 32 de ani
Pugilistul român Leonard Doroftei, campion mondial en-titre la categoria semiușoara, versiunea WBA, va împlini, miercuri, vîrsta de 32 de ani. Doroftei se afla în aceste zile într-o stațiune montana din apropierea Montrealului, unde se pregatește pentru meciul revanșa cu

Pugilistul român Leonard Doroftei, campion mondial en-titre la categoria semiușoara, versiunea WBA, va împlini, miercuri, vîrsta de 32 de ani.

Doroftei se afla în aceste zile într-o stațiune montana din apropierea Montrealului, unde se pregatește pentru meciul revanșa cu boxerul argentian Raul Balbi, care se va disputa pe data de 1 iunie, la București. Deocamdata, societatea Argirom Internațional, cea care a cîștigat drepturile de organizare, la București, a meciului pentru titlul mondial dintre Doroftei și Balbi, nu a stabilit locul unde se va desfașura gala, o decizie în acest sens urmînd sa se ia în funcție de condițiile meteorologice de la acea data. Pugilistul român va sosi, cel mai probabil, în România, cu zece zile înaintea partidei cu Balbi.

Doroftei a cucerit titlul mondial la categoria semiușoara, versiunea WBA, pe data de 5 ianuarie, dupa ce l-a învins, la puncte, pe Raul Balbi, care era campionul mondial en-titre. La finalul meciului, doi dintre cei trei arbitri judecatori l-au vazut învingator pe Doroftei, în timp ce al treilea arbitru l-a declarat cîștigator pe pugilistul argentinian.

Leonard Doroftei s-a nascut, pe data de 10 aprilie 1970, la Ploiești, și a început sa practice boxul în anul 1984, la vîrsta de 14 ani, la clubul Prahova Ploiești, sub îndrumarea tehnicianului Titi Tudor. În anul 1986 a cucerit primul sau titlu național la juniori, performanța reeditata în 1987 și în 1988, cînd a obținut și medalia de bronz la Campionatul European de juniori de la Gdansk. Are în palmares cinci titluri naționale de seniori (1992, 1993, 1994, 1996 și 1997), doua medalii olimpice de bronz (la JO de la Barcelona, în 1992 și la JO de la Atlanta, în 1996), titlul european (la CE de la Vejle, în 1996) și medalia de aur la Campionatul Mondial de la Berlin, în 1995.

La amatori a obținut 239 de victorii, suferind doar 15 înfrîngeri. Din luna octombrie a anului 1997, la vîrsta de 27 de ani, a trecut la profesionism, semnînd un contract cu firma Interbox Corporation, din Canada. Palmaresul sau ca profesionist numara 20 de victorii din tot atîtea meciuri, dintre care 7 prin KO. Numele de ring al lui Doroftei este „Dorin”. Doroftei, rezident la Montreal, este casatorit și are doi baieți.

Sursa: www.mediafax.ro