Arome locale cu Joan Cusack

03 12. 2007, 00:00

În căutarea celor mai delicioase arome locale, Joan Cusack, produ­că­torul executiv al seriei, merge în pieţe, restaurante, magazine, dar nu ocoleşte tarabele ori vînzătorii ambulanţi. Prima destinaţie, Franţa, înseamnă pentru actriţă vinuri, brînză, deserturi care se topesc în gură şi pîine proaspătă, ea vizitînd casa de delicatese Dalloyau, brutăria Poilane şi La Chartreuse, o afacere de familie cu o istorie bogată şi un apetit sănătos pentru mîncărurile fine. În Portugalia, ea prepară o tocană tradiţională cu marmeladă, iar în satul medieval Sintra gustă o plăcintă cu brînză – specialitatea casei Piriquita, o brutărie care datează din 1862. La malul mării, Joan şi Mario Claro, proprietarul restaurantului Marisqueira Cesar, merg la pescuit de homari, apoi pregătesc reţeta de referinţă a familiei Claro: orez în cochilie. În Italia, vizitează şcoala de artă culinară Deliciosa Toscana şi crama Poggio Antico, locul unde se nasc vinuri şi brînzeturi de calitate, apoi se răsfaţă cu o vînă­toare de trufe. Urmează Spania, unde Joan degustă ulei de măsline organic în Cordoba, pateuri de casă în Aracena şi vinuri dintr-o podgorie aflată chiar lîngă Barce­lona. Ultimele două destinaţii: Austria şi Grecia. Joan vizitează o patiserie din Innsbruck şi ia lecţii de făcut ştrudel şi cozonac cu fructe, apoi ia parte la o cină aus­triacă de Crăciun. La finalul călătoriei, actriţa intră la Bairak­taris, o tavernă de familie care ocupă un cvartal întreg, vizi­tează cel mai bătrîn măcelar din Atena şi desco­peră bucătăria cre­tană şi dansurile tradiţionale.

Documentar
sîmbătă, 22.00, D. Travel