Armata Română e la datorie la „Bravo, România!”
Membrii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” întră în show-ul „Bravo, România!” duminica aceasta, la Antena 1, de la ora 22.00. Sunt obişnuiţi cu efortul fizic, cu presiunea psihică, dar scena e un domeniu nou pentru ei. Subofiţeri, instructori, comandanţi de pluton şi chiar un colonel vin în emisiunea de la Antena 1 cu un singur gând: să ajute Asociaţia Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi din Bucureşti, care acorda sprijin membrilor şi persoanelor cu probleme medicale şi sociale deosebite din rândul militarilor activi, veteranilor şi veteranilor în activitate, pensionaţi, în rezervă sau retragere, precum şi membrilor familiilor acestora şi urmaşilor acestora.
Cu mult entuziasm, militarii nu au stat pe gânduri şi au intrat în luptă pentru a-şi susţine cauza. Au învăţat să cânte şi să se coordoneze în coregrafii deloc uşoare, ba chiar au recunoscut că la instrucţie e mult mai uşor decât în sala de dans. „Ne-a omorât, trebuie să mergem la recuperare”, va adăuga unul dintre ei. Şi Dana Dorian le-a dat bătăi de cap la repetiţii: „E mai acră decât lămâia şi mai acidă decât bateria”, va spune glumind un colonel, după ce echipa sa a fost supusă celor mai lungi şi istovitoare ore de canto. Cum arată numărul lor, dar şi ce impresie vor face în faţa juriului şi ce note vor primi, telespectatorii Antena 1 vor afla duminica aceasta de la 22.00.
Despre Asociaţia Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi
Asociaţia îşi propune să constuiască primul centru de refacere, recuperare şi reabilitare pentru militarii veterani si veteranii cu dizabilitati. Militarii care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan strâng bani pentru un centru de refacere şi tratament. Întorşi din misiunile în care ţara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Daniel Porumb a fost paraşutist. După o misiune în Irak a rămas paralizat de la gât în jos. A urmat multe tratamente, merge cu regularitate la Spitalul Militar, dar va avea nevoie de îngrijire toată viaţa. Valentin Zamfir a fost în aceeaşi misiune cu Daniel. Lui Eugen Mănăila i-a fost sfârtecat piciorul într-un atac al talibanilor în Afganistan, în 2010, când se întorcea dintr-o misiune de cercetare şi de luptă. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan. Vor să poată fi trataţi acasă, să facă recuperare aici şi să nu mai fie nevoiţi să meargă peste hotare la tratamente.