Armata nord-coreeană a primit aprobare pentru lovituri nucleare împotriva SUA

De: Marian Andrei / 04.04.2013, 09:47
Armata nord-coreeană a primit aprobare pentru lovituri nucleare împotriva SUA
Armata nord-coreeană a anunțat azi că a primit aprobarea finală pentru a declanșa operațiuni militare împotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare.

Într-un comunicat citat de agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declară că informează în mod oficial Washingtonul că amenințările americane vor fi „zdrobite” prin „mijloace de lovire nucleară”.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

„Operațiunea nemiloasă a forțelor armate revoluționare (nord-coreene) în acest sens a fost definitiv examinată și ratificată„, afirmă armata.

Phenianul a multiplicat provocările, în ultimele săptămâni, și a amenințat cu eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Hawaii și Guam, în Pacific.

„Momentul exploziei se apropie repede”, se adaugă în comunicat, care oferă asigurări că un război ar putea avea loc în Peninsula Coreea încă de „astăzi” (joi) sau „mâine” (vineri).

Armata apreciază că responsabilitatea actualei crize „revine în întregime” Statelor Unite, evocând participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile să transporte bombe nucleare, și a unor bombardiere „invizibile” de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfășoară în prezent.

Coreea de Nord și-a plasat armata în stare de luptă marți și a cerut unităților sale speciale „strategice” să se pregătească pentru eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Hawaii și Insulelor Guam.