Ardeiul iute menține inima sănătoasă!
Cultivat acum în întreaga lume, ardeiul iute reprezintă un stimulent și un antiseptic ce conține o mare cantitate de vitamine A și C, dar și beta-caroten.
Poate regulariza curgerea sângelui și poate întări inima, arterele și nervii. Conține, de asemenea, vitaminele K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor. Consumul de ardei iute combate cancerul, stimulează pancreasul și ajută la funcționarea plămânilor.
Ardeiul iute e folosit cu succes și în curele de slăbire, ajutând la pierderea kilogramelor, iar dacă femeile îl folosesc în diete, pentru bărbați ardeiul iute acționează și ca afrodisiac. Poate fi de culoare roșie, verde sau galben-portocaliu și e consumat adesea la ciorbă, tocănițe de legume ori cu sarmale.
Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanșează o senzație de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător și picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume.
Iuțeala este determinată de o concentrație ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum și capacitatea de a preveni apariția cancerului. Capsaicina are un rol esențial în deschiderea și drenarea pasajelor nazale congestionate. Voi știți care sunt cele 10 beneficii ale alimentelor picante?