Aperitiv
300 g carnați de casa, 4 cotlete de porc, 4 felii de carne de porc cu șorici, 200 ml vin alb, 300 g prune uscate, 1 lingurița praf de ghimbir macinat, 1 lingurița sos de soia, 1 lingurița miere de albine, 25 g unt, ulei, sare, piper.
Preparare
Se fierb carnații în 150 ml vin amestecat cu puțin ulei. Cand vinul s-a evaporat, se lasa carnații sa se rumeneasca ușor. Separat, se taie prunele în sferturi. Se adauga praful de ghimbir, sosul de soia, mierea și 50 ml de vin și se lasa pe foc sa dea cateva clocote.
Se condimenteaza cotletele de porc cu sare și piper și se prajesc în ulei amestecat cu unt. La final, se adauga sosul de prune, se stinge focul și se acopera vasul. Feliile de carne de porc cu șorici se prajesc în ulei, pana devin crocante. Pe un platou se așaza preparatele de porc împreuna cu sosul de prune. Se servesc cu muraturi asortate, taiate felii.