Antrenorul lotului national de box va fi stabilit azi

Apropo.ro / 04.03.2004, 10:25
Antrenorul lotului national de box va fi stabilit azi
Președintele FR de Box, Iosif Armaș, a declarat, miercuri, dupa ședința Biroului Federal, ca va propune în ședința de joi doua persoane pentru postul de antrenor coordonator al lotului olimpic român, ramas liber dupa demiterea lui Relu Auraș. "Deocamdata

Președintele FR de Box, Iosif Armaș, a declarat, miercuri, dupa ședința Biroului Federal, ca va propune în ședința de joi doua persoane pentru postul de antrenor coordonator al lotului olimpic român, ramas liber dupa demiterea lui Relu Auraș.

„Deocamdata sînt în negocieri cu persoanele pe care le-am propus pentru postul de de antrenor și ar fi pacat sa desconspir, sa spun ceva ce nu am finalizat, sa nu am contractul semnat”, a spus Armaș. 

Președintele FRB a adaugat ca nu poate comenta dezastrul din Croația, dar ca românii mai au un cuvînt de spus în boxul mondial. „Este greu sa analizez dezastrul din Croația. Cred ca fiecare dintre noi a vazut foarte clar ca, daca acum cîțiva ani eram în primele trei forțe, iata ca acum patru-cinci sportivi români s-au calificat pe locul 5 în Europa și e pacat. Chiar daca o mare parte dintre ei sînt viitorul de mîine al boxului românesc”, a menționat Armaș.

Președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, prezent la ședința Biroului Federal, a precizat ca sportivii români trebuie sa învețe din greșeli și sa fie constructivi. „Cel mai important acum este sa avem cîți mai mulți sportivi calificați la Olimpiada. Dupa ce am aflat ca nu s-a calificat nici unul dintre sportivii lotului de box am fost decepționat. Dupa rezultatele din ultima vreme, șansele sa obținem la Atena aceleași performanțe ca la Sidney sînt mici, din acest motiv am cerut sportivilor sa fie constructivi”, a spus Morariu.

 Președintele Federației Române de Box, Iosif Armaș, l-a demis pe antrenorul lotului național, Relu Auraș, dupa ce pugiliștii români nu au obținut nici o medalie la Campionatele Europene din Croația.

Mediafax