Ansamblul Europa Galante deschide Festivalul Enescu

31 08. 2007, 14:10
Festivalul Internațional "George Enescu" va debuta la Sibiu, pe 9 septembrie, prin concertul pe care Ansamblul italian Europa Galante, condus de Fabio Biondi, îl va susține la Sala Thalia. Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional "George


Festivalul Internațional „George Enescu” va debuta la Sibiu, pe 9 septembrie, prin concertul pe care Ansamblul italian Europa Galante, condus de Fabio Biondi, îl va susține la Sala Thalia. Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu” va fi deschisă oficial sâmbătă seara cu un spectacol ce va avea loc la Sala Palatului din București, , urmând ca, pe parcursul a trei săptămâni, muzica să răsune în Capitală, dar și în alte oraș din țară, precum Sibiu, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov și Sinaia.

La Sibiu, Festivalul va debuta prin recitalul Ansamblului „Europa Galante”, care va interpreta muzica barocă și clasică la instrumente originale, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Sub conducerea lui Fabio Biondi, ansamblul va prezenta la Sibiu creații de Geminiani, Vivaldi, Sammartini și Corelli.

„Europa Galante” susține programe în săli de concert și teatre la Milano, Tokyo, Amsterdam, New York, Sidney readucând publicului creații uitate de Caldara, Leo. Totodată, ansamblul este oaspete permanent al Festivalului Alessandro Scarlatti din Palermo, unde a inițiat reluarea tuturor titlurilor marelui compozitor italian. În repertoriul ansamblului sunt prezente și operele italiene de Händel.

Prima înregistrare cu concerte de Vivaldi a ansamblului a fost distinsă cu premiile „Cini” – Veneția și „Choc de la Musique” – Paris.

Festivalului „George Enescu” se va închide pe 23 septembrie. La ediția din această toamnă, la București vor ajunge soliști de renume, dirijori prestigioși, dar și mari orchestre ale lumii, precum London Symphony Orchestra, ce va fi dirijată de Horia Andreescu, Orchestra Națională Rusă, care va evolua sub bagheta lui Cristian Mandeal, Orchestre de Paris, Filarmonica din Oslo, cea din Rotterdam, Dresdner, Munchen, și, desigur, Filarmonica „George Enescu”, precum și Orchestra Națională Radio.