Angelina Jolie ar putea primi interdicţie în Japonia

10 12. 2014, 09:27

Potrivit dailymail.co.uk, naţionaliştii japonezi au spus că Angelina Jolie este „un demon” şi au cerut ca vedetei americane să i se interzică accesul în Japonia, din cauza aşa-zisei descrieri „imorale” a gardienilor japonezi din lagărele de concentrare din Al Doilea Război Mondial din filmul „De neînvins/ Unbroken”.

Acest film regizat de Angelina Jolie, ce va fi lansat pe marile ecrane româneşti pe 23 ianuarie 2015, are la bază romanul omonim scris de Laura Hillenbrand, care spune povestea eroică a americanului Louis Zamperini, un fost maratonist olimpic devenit ulterior erou de război, informează Mediafax.

Foto: Hepta

Acea biografie din 2010 i-a înfuriat pe naţionaliştii japonezi prin felul în care a decris atrocităţile comise asupra prizonierilor americani, care au fost „bătuţi, arşi, înjunghiaţi şi loviţi cu ciomege până la moarte, împuşcaţi, decapitaţi, asasinaţi în timpul unor experimente medicale sau mâncaţi de vii în cadrul unor acte ritualice de canibalism”.

Aceeaşi naţionalişti niponi şi-au îndreptat acum atenţia spre Angelina Jolie, criticând ecranizarea acesteia, considerând că filmul ei reprezintă „o pură invenţie”, insistând asupra faptului că pelicula „nu are niciun fel de credibilitate” şi acuzând-o pe vedetă de „rasism”.

Filmul „Unbroken” spune povestea vieţii maratonistului american Louis Zamperini, care a murit în iulie 2014, la vârsta de 97 de ani.

 Mai multe campanii au fost demarate pe reţelele de socializare înainte de lansarea oficială a filmului „Unbroken”, în care Angelina Jolie a fost acuzată de „discriminare rasială” comisă împotriva poporului japonez şi de „defăimare a Japoniei, ca naţiune”. Organizatorii altor campanii au cerut ca vedetei americane să îi fie interzis pe viitor accesul în Japonia.

O altă petiţie, publicată pe site-ul Change.org, a mers şi mai departe şi a numit-o pe Angelina Jolie „un demon”. Petiţia, semnată de 8.000 de internauţi niponi, cere stoparea distribuirii acestui film pe plan internaţional, considerând că lungmetrajul „contravine faptelor reale”.

Reacţiile naţionaliştilor niponi au stârnit un val de proteste în rândul comunităţii internaţionale, iar numeroşi activişti pentru drepturile omului s-au declarat furioşi din cauza faptului că Japonia pare că nu doreşte să îşi asume responsabilitatea pentru atrocităţile comise în Al Doilea Război Mondial, deşi acestea sunt susţinute de un număr mare de mărturii şi de dovezi ale medicilor legişti.