Andrei Aradits propune o reţetă de somon cu broccoli deghizat
File de somon cu piure de broccoli
Ingrediente:
– File de somon
– Broccoli
– Lime şi lămâie
– Unt
– Smântână lichidă
– Usturoi
– Rozmarin (salvie sau mentă sau alte mirodenii)
– Icre de manciuria
– Sare, piper
– Ulei de măsline
Preparare:
„1. Pune file-ul la marinat în: ulei de măsline/unt, taie/zdrobeşte/toacă usturoi, lămâie, rozmarin, sare
2. Căleşte usturoiul tăiat/zdrobit/tocat în unt, pune apă fiartă peste, aruncă broccoli şi da drumul la hotă. (cam 20min)
3. Trage peştele în tigaie în propria marinata (în unt sau ulei de măsline, depinde de standardele personale ale colesterolului) apoi pune-l la cuptor
4. Întoarce-te la broccoli. Cred că a fiert. Aruncă apă şi storcoşeşte-l cu mixerul, pune sare, piper şi smântână lichidă. Miroase-l. Nu-ţi place? Deghizează-l. Lămâie, rozmarin, salvie, sau ceva ce-ţi trazneste prin cap.
5. Focul mic, topeşte untul. Pune smântână, coajă de lime, zeamă de lime, sare şi piper. Amestecă mereu că altfel se taie, (mentă poţi să pui dacă nu te doare orgoliul de bucătar, mie mi-a plăcut cu mentă)”, scrie Andrei Aradits pe blogul său.