Andreea Marinescu şi-a cucerit iubitul cu ciorbă de fasole cu afumătură

02 05. 2014, 08:00

– Andreea, ce reţete ai învăţat până acum din emisiune?
Sunt un mare fan „MasterChef”! Nu ratez nicio ediţie! Hmm… cred că din ediţia asta am învăţat cum se filetează peştele, iar din ediţiile trecute am furat din felul în care se pregăteşte muşchiul de vită.

– Eşti pasionată de gătit? De la cine ai deprins arta culinară?
Gătesc cu drag şi multă dragoste pentru familia mea. Îmi place să pregătesc tot felul de mâncăruri, unele mai fistichii, altele tradiţionale. Am grijă să nu lipsească desertul, aşa că în fiecare weekend fac mereu câte ceva nou. Să ne înţelegem, nou pentru mine, nu nou la modul că inventez ceva. Am învăţat sau, mai bine spus, am văzut cum se găteşte la mama şi la bunica mea. Ele două sunt cele de la care am furat „meserie”.

Andreea Marinescu

– Care a fost cea mai complicată reţeta pe care ai pregătit-o până acum şi pentru cine?
Eu gătesc pentru ai mei. Cea mai complicată a fost o lasagna cred, pentru că nu mai făcusem cu toate ingredientele preparate în casă, inclusiv foile. A fost migălos tare.

– Ce preparate îţi ies cel mai bine?
Cred că dulciurile. Prăjiturile se evaporă!

– Cum ţi-ai cucerit iubitul? Cu ce fel de mâncare?
Primul fel de mâncare pe care l-am gătit odată mutaţi împreună a fost o ciorbă de fasole cu afumătură. A, şi pentru că el întârzia în seara aceea a fost foarte amuzat că am pregătit o cină „romantică”!

– Care este mâncarea ta preferată?
Ador mâncarea de gutui făcută de mama sau de bunica mea. Şi, evident, că orice româncă sadea, mor după salata de vinete şi supa cu găluşte.

Andreea Marinescu

– Cât despre desert? Ce-i place cel mai mult, băieţelului tău, Vladimir? Ce-i pregăteşte mămica?
Vladimir e înnebunit după o negresă cu cremă de unt şi alune prăjite pe care o pregătesc în casă, de obicei de sărbători. De când am descoperit că e preferata lui o pregătesc mult mai des, iar ca mâncare îmi spune mai mereu să îi fac supă cu tăieţei magici făcuţi de mami.

– De ce anume nu te poţi lipsi în bucătărie?
De sare, piper şi de cuţitul preferat cumpărat special de iubitul meu pentru mine.

– Ce nu ai mânca niciodată?
Creier de maimuţă, lăcuste, gândaci sau câini şi alte asemenea „delicatese” care se consuma prin Asia.

Reţetă

Prăjitură cu mere

Prajitura cu mere

6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină. Se face un blat care se toarnă într-o tavă unsă cu unt, pusă peste hârtie de copt şi acoperită cu 5 mere tăiate cubuleţe. Este cea mai rapidă prăjitura pe care o ştiu. Timpul de coacere e de 25 de minute şi îţi poţi surprinde plăcut prietenii care au venit în vizită. Merele se pot înlocui cu caise, struguri, fructe de pădure sau vişine.

Dana Popa