Risotto cu ciuperci, caju şi parmezan
Ingrediente:
• orez Arborio, mai bun pentru ca preparatul final este cremos – 150 g – 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de măsline – 1 lingura
• cimbru proaspăt – 1 crenguţe
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapă verde – 1/2 legătură
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g – 100 g)
• apă – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
• spălaţi orezul în trei ape;
• spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi ciupercile în 4;
• introduceţi orezul şi ciupercile în slow cookerul Crock Pot împreună cu untul, uleiul de măsline, ceapa verde, cimbrul, apa şi putin vin;
• puneţi capacul şi setaţi modul de gătire Low şi timpul 2 ore;
• prăjiţi alunele caju;
• cu 15 minute înainte de expirarea programului, adăugaţi alunele caju, amestecaţi uşor cu o lingură de lemn, având grijă să nu spargeţi boabele de orez, şi asezonaţi cu sare şi piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi; Eu am adaugat alunele inca de la inceput, ca sa pot pleca de acasa cat timp oala gateste
• cu 5 minute înainte de încheierea programului adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi uşor; Eu am adaugat la final;
• serviţi pe loc pentru a savura textura cremoasă a risotto-ului;
• puteţi menţine caldă mâncarea folosind funcţia “Păstrare la cald“.
Poftă bună!
Sursa FACEBOOK!