Andreea Esca, renumita pentru tarta cu praz

25 01. 2015, 13:00

„Si acum ma apuc de renumita mea tarta cu praz! Cine a zis ca numai oltenilor le place prazul????”, a scris vedeta PRO TV pe pagina sa de Facebook.

FOTO: Facebook

Pana vom afla reteta faimoasa de placinta a Andreei Esca, noi va propunem o reteta simpla care merita incercata acasa!

Pentru crusta, aveti nevoie de: 500 g faina, 200g unt, 1 ou, 1 lingurita sare, 3 lg lapte rece. Se amesteca faina cu sarea si untul, se adauga oul si laptele rece si se framanta pana se obtine un alut nelipicios. Se pune aluatul la rece timp de o ora.

Pentru compozitie aveti nevoie de: o legatura mare de praz (1 kg), 200 g cascaval, 200 g smantana, 3 linguri ulei, 1 galbenus, sare si pier. Prazul se spala, se taie rondele, se caleste apoi in ulti, se adauga apoi sarea si piperul. Oul se bate, se amesteca smantana cu cascavalul ras si cu se pun peste prazul calit.

Se scoate aluatul de la rece, se pune intr-o tava de placinta care a fost unsa cu putin ulei sau unt, peste care se presara un pic de faina, se pune compozitia si sa baga la cuptorul preincins la 180 de grade.

Pofta buna!