Andreea Esca
– Care a fost cea mai mare provocare în 14 ani de PRO
TV?
Este o provocare în fiecare zi să menţii standardul ridicat al
Ştirilor PRO TV. Eu lucrez într-o echipă de oameni extrem de
talentaţi şi muncitori, pe care trebuie să-i reprezint mereu cu
fruntea sus.
Sînt zeci de oameni care o zi întreagă aleargă după subiecte, iar
eu nu vreau să-i dezamăgesc.
– Ai doi copii minunaţi. Te simţi mai apropiată de Alexia sau
de Aris?
Am fost convinsă că nu poţi să iubeşti doi copii
cu aceeaşi intensitate dar, după ce i-am avut, mi-am dat seama că
se poate. Cînd sînt cu unul mi-e dor de celălalt.
Alexia îmi place să merg prin oraş, la cumpărături, să stăm de
vorbă despre orice, e foarte simpatică şi interesată de tot. O
adevărată domnişoară.
Lui Aris îmi place să-i citesc, să-l ascult cum cîntă la pian şi
să-l trag de limbă despre fetele de la şcoală. Aris e mutulică şi
Alexia vorbeşte non stop. Nu ştiu cu cine seamănă.
– Eşti foarte ataşată de mama ta. Sînt momente şi acum cînd te
simţi „fetiţa mamei”?
Cu mama am o relaţie frumoasă aşa
cum încerc să o construiesc şi eu pe a mea cu Alexia. Ne spunem
tot, ne sfătuim, ne completăm. Mama este cel mai dur critic al meu
dar şi cea care îmi dă cel mai mult curaj să fac lucruri. Este, de
fapt, mult mai tînără decît mine în concepţii.…
Dimineaţa ne bem cafeaua împreună şi ne uităm pe ziare, reviste,
iar la prînz ne aşteaptă pe mine şi pe Alex cu tot felul de
bunătăţi. De cînd au apărut în viaţa noastră şi Alex şi Alexia şi
Aris, mă împarte cu ei, dar…nu mă supăr.
– Cum reuşiţi tu şi Alex să vă iubiţi atît de mult şi să aveţi
un mariaj invidiat de mulţi?
Sîntem demodaţi. Privim
familia ca pe ceva extrem de serios şi de plăcut, sîntem foarte
buni prieteni, ne susţinem unul pe celălalt şi gîndim cam la
fel.
– Care a fost cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care
ţi-a făcut-o Alex?
Cînd mi-a spus că cea mai mare
declaraţie de dragoste pe care i-am făcut-o eu lui a fost să o avem
pe Alexia.
– Găteşti?
Nu m-a pasionat deloc gătitul şi eram
chiar subiectul glumelor prietenilor pe această temă, după ce am
ars prăjituri, am explodat cuptorul şi m-am fript cu o
cratiţă.
Dar, de la o vreme, am cîteva reţete care îmi ies chiar bine: o
tartă cu praz, gaspacio, un fel de ghiveci, plăcintă cu brînză
armenească şi, mai nou, m-a învăţat Alexia, care va fi o mare
bucătăreasă într-o zi, să fac „Moelleux au chocolat” – nişte
prăjituri din ciocolată cu ciocolată caldă înăuntru. E ceva foarte
simplu şi bun.
revistei The ONE. Ce înseamnă asta pentru tine?
The ONE
este locul unde pot să dau frîu liber creativităţii. Este revista
pe care o scriem cu drag, gîndindu-ne la ce şi-ar dori femeile din
România.
Lucrez cu oameni tineri, talentaţi, haioşi, cu mii de idei. Am
învăţat multe de la ei, mai ales că, pînă la The ONE, n-am mai
lucrat în presa scrisă. Şi sînt fericită că ne apreciază din ce în
ce mai multe cititoare.
– E la modă ca persoanele publice să-şi deschidă tot felul de
business-uri. Dacă ar fi să-ţi faci o afacere, în ce domeniu ar
fi?
Nu mă pricep la business. Alex este omul de afaceri
din familie.
– În privinţa banilor, eşti cumpătată sau cheltuieşti peste
măsură?
Sînt foarte raţională. Nu prea pot să dau pe un
tricou, despre care ştiu că se fabrică cu 3 euro, 200. Dar pot
să-mi iau o rochie scumpă sau nişte pantofi dacă eu consider că
merită şi au într-adevăr ceva special. Şi nu pot să dau copiii la
şcoli care costă cît un an la Harvard.
– Că veni vorba de presă, ai reuşit să stai departe de
scandaluri. Cum reuşeşti, după atîta timp, să ai o imagine
impecabilă?
Nu fac nimic ilegal, imoral, am o viaţă normală, îmi văd de treabă
şi de familia mea, aşa că nu sînt „de interes”.
– La final aş vrea să-mi spui cum decurge o zi din viaţa
Andreei Esca?
Dimineaţa merg la The ONE, pe la ora 14.30
iau copiii de la şcoală, venim acasă, facem lecţii, dorm 20-30 de
minute şi plec în PRO TV. Acolo stau o jumătate de oră – o oră la
machiaj şi coafat şi mă apuc să-mi scriu textele.
La 18.45, sînt pe scaun pentru promo şi la 19 zic: „Bună seara şi
bun găsit la ştiri”. După ora 20.00, fie merg cu Alex la diverse
evenimente, fie ne vedem cu prietenii la masă, fie venim direct
acasă. Niciodată nu mă culc înainte de miezul nopţii.
Ingrediente: 175 gr ciocolată neagră, 175 gr unt, 125 gr zahăr,
80 gr făină, 4 ouă.
Se topeşte ciocolata cu untul la bain marie. În acest timp, puneţi
3 ouă întregi plus un gălbenuş, zahărul şi le amestecaţi bine cu o
lingură sau cu mixerul. Puneţi ciocolata topită peste şi turnaţi
încet făina.
Compoziţia este gata. Ea trebuie apoi turnată în forme (există o
tavă cu multe forme sau puteţi cumpăra forme din hîrtie de unică
folosinţă) să se umple cam 2/3. Formele trebuie înainte unse cu unt
şi presărate cu un pic de făină. Băgaţi tava în cuptorul încins la
200 de grade şi lăsaţi 8 minute. Le serviţi calde cu o cupă de
îngheţată de vanilie alături.
Poftă bună!
Make up: Denisa Lazăr,
Hair: Dana Mârzac