„Cred că aveam în jur de 10 ani. Eram foarte hotărâtă să îi fac
fratelui meu mai mic clătite. Am luat cartea de bucate a mamei şi,
asistată de Andrei, care deja nu mai avea răbdare, m-am apucat de
treabă. Clătitele nu au fost tocmai perfecte!”, îşi aminteşte
vedeta Antenei 1. Deşi nu se consideră o bucătăreasă desăvârşită,
Anca are întotdeauna grijă de aspectul preparatelor sale, iar dacă
s-ar asemăna cu un condiment, acesta ar fi… „sarea în bucate!
Când eram mică, eram fascinată de basmul acela. Sarea o găseşti în
aproape orice fel de mâncare, inclusiv în deserturi, iar fără ea,
viaţa nu are gust! Cred însă că, în realitate, nu sunt decât un
biet praf de scorţişoară, care dă savoare plăcintelor cu mere din
dimineţile de iarnă şi vinului fiert. O romantică şi o visătoare
care, din când în când, se crede dură ca drobul de sare!”.
Clătite cu topping de pizza, la
cuptor
Ingrediente: Pentru clătite: apă minerală, puţin lapte (un
pahar mic), 5 ouă, făină (cât cuprinde). Pentru umplutură:
ciuperci, mix de condimente, şuncă (200 g), caşcaval, smântână,
pătrunjel verde, telemea, ceapă.
Mod de preparare: Se fac clătitele, iar apoi separat,
într-o altă tigaie, se căleşte ceapa, adăugându-se treptat
ciupercile. Se călesc aproximativ 15 minute. Se scurg de zeamă şi
se adaugă pătrunjel tocat mărunt. După ce amestecul se răceşte, se
adaugă telemeaua şi şunca, tăiate cubuleţe. Se adaugă compoziţia
în clătită şi se rulează în forma dorită. Pentru sosul de deasupra,
se rade caşcaval şi se amestecă cu smântână. Clătitele pun într-un
vas de jena. Deasupra, se toarnă sosul şi se mai lasă la cuptor
aproximativ 20 de minute! Se servesc calde.