Anca Rusu – Liber la clătite!

De: Cătălina Matei / 09.11.2010, 11:00
Anca Rusu – Liber la clătite!
Cu gem de prune sau de căpşuni, cu îngheţată ori cu ciocolată, ba chiar servite cu topping de pizza... clătitele nu lipsesc din arsenalul gastronomic al prezentatoarei Observatorului de weekend de la Antena 1. De altfel, clătitele reprezintă şi primele încercări ale Ancăi într-ale gătitului...

„Cred că aveam în jur de 10 ani. Eram foarte hotărâtă să îi fac
fratelui meu mai mic clă­tite. Am luat cartea de bucate a mamei şi,
asistată de Andrei, care deja nu mai avea răbdare, m-am apucat de
treabă. Clătitele nu au fost tocmai perfecte!”, îşi amin­teş­te
vedeta Antenei 1. Deşi nu se consideră o bucătăreasă desăvâr­şită,
Anca are întotdeauna grijă de aspectul preparatelor sale, iar dacă
s-ar asemăna cu un condiment, acesta ar fi… „sarea în bucate!
Când eram mică, eram fascinată de bas­mul acela. Sarea o găseşti în
aproa­pe orice fel de mâncare, inclusiv în deserturi, iar fără ea,
viaţa nu are gust! Cred însă că, în realitate, nu sunt decât un
biet praf de scor­ţişoară, care dă savoare plăcintelor cu mere din
dimineţile de iarnă şi vinului fiert. O romantică şi o visătoare
care, din când în când, se crede dură ca drobul de sare!”.
Clătite cu topping de pizza, la
cuptor

Ingrediente: Pentru clătite: apă minerală, puţin lapte (un
pahar mic), 5 ouă, făină (cât cuprinde). Pentru umplutură:
ciuperci, mix de condimente, şuncă (200 g), caşcaval, smântână,
pătrunjel verde, telemea, ceapă.
Mod de preparare: Se fac clătitele, iar apoi separat,
într-o altă tigaie, se căleşte ceapa, adăugându-se treptat
ciupercile. Se călesc aproximativ 15 minute. Se scurg de zeamă şi
se adaugă pătrunjel tocat mărunt. După ce amestecul se răceşte, se
adaugă telemeaua şi şunca, tăiate cubu­leţe. Se adaugă compoziţia
în clătită şi se rulează în forma dorită. Pentru sosul de deasupra,
se rade caşcaval şi se amestecă cu smântână. Clă­titele pun într-un
vas de jena. Deasupra, se toarnă sosul şi se mai lasă la cuptor
aproximativ 20 de mi­nute! Se servesc calde.