Anca Lungu, reţetă de papanaşi drăgălaşi, fierţi, nu prăjiţi!

08 10. 2014, 15:00

Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de week end de la Antena 1, vine cu o reţetă specială de papanaşi. 

 

Ingrediente:

– 500g brânză de vaci

– 250g griş

– 3 ouă ecologice

– 100g de zahăr

– 1 lingură extract de vanilie

– coaja rasă de la o lămâie

– 100g făină pentru modelat 

 

“E foarte simplu, dragele mele, să pregătiţi acest desert. Trebuie să amestecaţi bine de tot ingredientele, mai puţin făina pe care o păstraţi pentru modelat. Daţi o formă circulară aluatului vostru şi rulaţi-o într-o bucată de hârtie de copt sau o folie alimentară. Băgaţi viitorii papanaşi la frigider pentru cel puţin 30 de minute şi treaba e aproape gata. Când vă hotărâţi să-i savuraţi trebuie doar să-i porţionaţi, să-i modelaţi şi să-i aruncaţi într-o oală cu apă care fierbe. Când papanaşii se ridică la suprafaţă, desertul e gata. Se savurează fierbinţi, cu puţin zahăr deasupra sau simpli. E alegerea voastră! Poftă Nebună!”, a spus Anca pe blogul său.

 

Mai multe reţete aici!