Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de week end de la Antena 1, vine cu o reţetă specială de papanaşi.
Ingrediente:
– 500g brânză de vaci
– 250g griş
– 3 ouă ecologice
– 100g de zahăr
– 1 lingură extract de vanilie
– coaja rasă de la o lămâie
– 100g făină pentru modelat
“E foarte simplu, dragele mele, să pregătiţi acest desert. Trebuie să amestecaţi bine de tot ingredientele, mai puţin făina pe care o păstraţi pentru modelat. Daţi o formă circulară aluatului vostru şi rulaţi-o într-o bucată de hârtie de copt sau o folie alimentară. Băgaţi viitorii papanaşi la frigider pentru cel puţin 30 de minute şi treaba e aproape gata. Când vă hotărâţi să-i savuraţi trebuie doar să-i porţionaţi, să-i modelaţi şi să-i aruncaţi într-o oală cu apă care fierbe. Când papanaşii se ridică la suprafaţă, desertul e gata. Se savurează fierbinţi, cu puţin zahăr deasupra sau simpli. E alegerea voastră! Poftă Nebună!”, a spus Anca pe blogul său.