ANAT propune introducerea unui sistem de cecuri de vacanța

16 08. 2005, 19:54
Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Rosner Herman, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca introducerea cecurilor de vacanța pentru angajați este o necesitate pentru revigorarea turismului în România. Rosner a

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Rosner Herman, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca introducerea cecurilor de vacanța pentru angajați este o necesitate pentru revigorarea turismului în România.

Rosner a spus ca ANAT vrea ca acest sistem, similar tichetelor de masa, sa fie introdus din 2006, motiv pentru care a solicitat deja Guvernului luarea masurilor necesare pentru adoptarea unui proiect de lege în acest sens.

Vicepreședintele ANAT a aratat ca, daca sistemul acordarii tichetelor de masa poate funcționa, atunci și cecurile de vacanța pot fi eficiente. Conform lui Herman, angajații unor instituții din mai multe țari europene pot beneficia de astfel de cecuri, deductibile fiscal pentru firme precum tichetele de masa.

Aceasta masura trebuie luata pentru a revigora turismul intern, a spus Rosner, adaugând ca România are o treime din totalul de resurse pentru tratamente balneo-climaterice din Europa, care însa nu sunt exploatate suficient.

„Ar trebui sa punem un accent mai mare pe tratamentele preventive, însa românii nu au bani sa mearga la tratament, dar, cu includerea cecurilor de vacanța, ar putea crește considerabil numarul turiștilor”, a mai spus vicepreședintele Agenției Naționale a Agențiilor de Turism.

Cartel Alfa a introdus anul trecut în dezbatere parlamentara, cu ajutorul deputatului PSD Octavian Mitu, un proiect de lege privind acordarea de tichete de vacanța salariaților care vor sa-și petreaca concediul de odihna în România. Sistemul urma sa funcționeze pe baza unor varsaminte lunare ale angajaților constituite într-o perioada între patru luni și 11 luni, și prin contribuții ale angajatorilor.

Guvernul a respins la acea vreme inițiativa legislativa.

Mediafax