Ambele manse la Vilcea

Apropo.ro / 08.03.2002, 09:44
Ambele manse la Vilcea
Dupa ce a refuzat sa joace meciurile cu Koka Varazdin în delasare, Oltchim a acceptat sa dispute cele doua partide din "sferturile" Cupei Cupelor pe teren propriu Acum o saptamîna, conducerea clubului vîlcean Oltchim a primit o oferta din partea echipei croate Koka Varazdin, viitoarea

Dupa ce a refuzat sa joace meciurile cu Koka Varazdin în delasare, Oltchim a acceptat sa dispute cele doua partide din „sferturile” Cupei Cupelor pe teren propriu

Acum o saptamîna, conducerea clubului vîlcean Oltchim a primit o oferta din partea echipei croate Koka Varazdin, viitoarea adversara din „sferturile” Cupei Cupelor, de a juca ambele manse în deplasare. Desi gazdele suportau clubului oltean toate cheltuielile de transport, cazare, masa, precum si baremul arbitrilor si al observatorului, românii au declinat propunerea. „Din respect pentru cei 5.000 de spectatori care vin sa vada pe viu meciul de la Rm. Vîlcea nu am raspuns pozitiv cererii croatilor, chiar daca am fi economisit niste bani”, a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele vîlcenilor.

Lovindu-se de refuzul vîlcenilor, conducerea clubului din Varazdin a facut o alta oferta: „Vom juca noi în România ambele meciuri”. „Am acceptat aceasta varianta deoarece pentru noi este foarte avantajoasa. Croatii îsi vor plati drumul, iar noi va trebui sa le suportam doar o zi în plus de cazare si masa. Dupa socotelile noastre, drumul pîna în Croatia ne-ar fi costat mai mult decît gazduirea pe înca o zi a echipei oaspete”, a declarat secretarul clubului Oltchim, Petre Berbecaru.

Acesta a adaugat ca „în plus, suporterii nostri au si sansa de a vedea echipa favorita în doua meciuri internationale, la interval de doar o zi”. Datele de disputare a jocurilor au fost stabilite pentru vineri 22 martie, de la ora 18:00, si sîmbata, 23 martie, tot de la ora 18:00. Ambele întîlniri vor fi arbitrate de cuplul austriac format din Hintenaus si Schneider, observator din partea Federatiei Europene de Handbal urmînd a fi Helga Magnusdottir din Islanda.

Tratative pentru Stroe

Presedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, va merge astazi la Galati pentru a discuta cu conducerea Otelului transferul handbalistei Luminita Stroe la formatia olteana. Pivotul galatean a refuzat sa evolueze pentru Otelul sîmbata trecuta în partida de campionat cu Ciserom Sebes pentru a putea fi folosita de Oltchim în meciurile din cupele europene. Regulamentul EHF nu da voie unei handbaliste care a evoluat dupa 1 martie la o echipa sa mai poata juca într-un meci international la o alta formatie.