Ambalajele din plastic au fost total interzise în Delhi
Măsura a fost decisă din cauza „munților” de deșeuri de plastic, autoritățile spunând că cei 17 milioane de locuitori ai orașului generează zilnic 574 de tone de astfel de deșeuri.
„Începând cu ziua de astăzi, autoritățile interzic folosirea, vânzarea și producția de ambalaje din plastic în oraș. Noi nu vom face nici un fel de excepții”, a declarat un funcționar din administrația orașului, care a adăugat că „plasticul este o catastrofă ecologică, ambalajele din acest material poluând canalizarea orașului, ele nefiind biodegradabile”.
Cei care nu vor respecta decizia municipalității riscă o amenda de până la 100.000 de rupii (2.200 de dolari) și/sau închisoare de până la cinci ani.
Edilii Delhi-ului interziseseră încă din 2009 folosirea foliei de plastic mai subțire de 40 de microni, considerându-se că ambalajele mai groase pot fi considerate refolosibile, însă această interdicție a fost rareori respectată.
Ca alternativă, indienii pot folosi sacoșe de iută, fibră vegetală care poate fi țesută și care, deși nu este disponibilă peste tot, este folosită pe scară largă din 2009.