Alți bani de la britanici

27 05. 2002, 19:31
Dupa Ghelar, Bunila și Podele, prin intermediul Agenției Județene pentru Dezvoltare și Implementare a Programelor de Restructurare în Zonele Miniere, saptamana trecuta s-au semnat alte trei contracte de finanțare a unor proiecte de dezvoltare sociala, finanțate de

Dupa Ghelar, Bunila și Podele, prin intermediul Agenției Județene pentru Dezvoltare și Implementare a Programelor de Restructurare în Zonele Miniere, saptamana trecuta s-au semnat alte trei contracte de finanțare a unor proiecte de dezvoltare sociala, finanțate de Departamentul de Dezvoltare Internaționala al Marii Britanii.

Astfel, la Brad, britanicii au alocat 486 de lire sterline pentru realizarea unui spațiu de joaca, la Certej, cu ajutorul finanțarii de 1.875 de lire sterline se va înființa un atelier de ucenicie în prelucrarea lemnului, iar ghelarenii au obținut înca o finanțare de 727 de lire sterline, de data aceasta pentru repararea hidroizolației blocului în care locuiesc disponibilizați.

Fondurile pentru realizarea acestor proiecte sunt nerambursabile.

Verificarea mijloacelor de masurat

Serviciul Județean de Metrologie Legala Hunedoara continua campania de verificare a mijloacelor de masurare folosite atat de persoane fizice, cat și de agenți economici.

În timpul verificarilor efectuate la 30 de persoane juridice și fizice din localitațile Deva, Brad, Vulcan, Hunedoara, s-au testat 32 de aparate de cantarit și distribuitoare de produse petroliere. Ioan Barbușiu, șeful Serviciului județean de Metrologie Legala, declara ca, „nereguli au fost constatate doar în Valea Jiului, iar trei din cele 32 de mijloace de masurare verificate, printre care și un distribuitor de produse petroliere, au fost interzise pentru utilizare, pentru ca nu aveau verificare metrologica”.

Administratorii societaților au fost amendați și nu mai au voie sa foloseasca cele trei mijloace de masura, pana cand nu obțin autorizația de la un laborator de verificare autorizat.

Apa potabila la Geoagiu

Instalația de clorinare a apei a fost pusa în funcțiune în orașul Geoagiu, așa ca apa este acum potabila în localitate și stațiune. Pana acum din bugetul local s-a cheltuit aproape un miliard de lei pentru instalația de alimentare cu apa a orașului.

„În blocurile din Geoagiu apa nu urca la ultimele etaje. Acum și aici curge apa la robinete. Mai mult, Sanatoriul din Geoagiu are acum apa potabila.

Am cerut de la bugetul de stat doua miliarde de lei pentru refacerea instalațiilor de alimentare a apei, am facut 14 note de fundamentare sa obținem printr-o hotarare de guvern acești bani, dar nu am primit nici un ban. Trebuie sa ne descurcam prin forțe proprii”, afirma Simion Mariș, primarul din Geoagiu.

[Hunedoreanul]