Alocarea spatiilor in parcul de software de la Galati
La intalnire au luat parte reprezentanti ai unor firme care doresc sa se stabileasca in parcul de software, ai administratorului parcului si autoritatilor locale. De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, institutie care va colabora indeaproape, pe proiecte, cu firmele gazduite in parc. Universitatea, care pregateste peste 17000 de studenti, va avea laboratoare si sali de seminarii localizate in parc.
Alocarea spatiilor se va face in functie de numarul de angajati si de tipul de activitati pe care companiile doresc sa le desfasoare in parcul de software. La intalnirea de astazi au fost prezenti reprezentanti ai celor mai mari companii de profil din Romania, cum ar fi HP, IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Siveco, Softwin, Totalsoft si UTI.
„Succesul unui parc de software depinde intr-o mare masura de implicarea autoritatilor locale in proiect, aceasta fiind concluzia comuna a diferitelor modele de parcuri tehnologice din intreaga lume, pe care le-am studiat pana acum. De asemenea, interesul din partea unor mari firme, pe langa crearea tuturor premiselor pentru derularea activitatii in cele mai bune conditii, are o contributie decisiva la reusita unei astfel de initiative”, a declarat cu acest prilej Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica.
Parcul de software de la Galati va pune la dispozitia companiilor interesate spatiul in care acestea urmeaza sa-si desfasoare activitatea, pentru care nu se va plati chirie pe perioada primilor patru ani, urmand a fi achitate numai costurile legate de utilitati, precum si acces la Internet de mare viteza. Pachetul integral de conditii corespunzatoare parcului de la Galati poate fi obtinut de la administratorul acestuia, care poate fi contactat la adresa camcomin1@xnet.ro.
Parcul de software de la Galati este o initiativa comuna a autoritatilor locale si Guvernului Romaniei, care a participat cu 10 miliarde lei la realizarea acestuia. Parcul stiintific si tehnologic de software de la Galati vizeaza sa contribuie la dezvoltarea sectorului industrial al tehnologiilor de varf si la facilitarea transferului de tehnologie, precum si la crearea unei alternative viabile pe piata muncii din Regiunea de Sud-Est si, implicit la sustinerea restructurarii unei zone monoindustriale. Se estimeaza ca un numar de aproximativ 100 de firme isi vor desfasura activitatea in interiorul parcului, unde ar putea lucra intre 500 si 1000 de persoane.
Sursa: MCTI, preluat de SmartNews.