Alina Badea îşi seduce soţul cu carne şi ciocolată
Alina Badea obişnuieşte să gătească aproape în fiecare zi şi
consideră că orele petrecute în butărie reprezintă o metodă
eficientă de ase relaxa. „Cu mici excepţii, gătesc aproape în
fiecare zi. Recunosc, o fac din plăcere. Deşi pare greu de crezut,
pentru mine este un mod de a ma relaxa după o zi de lucru. O mai
fac şi de nevoie.Eu şi soţul meu suntem nişte pofticioşi…”,
recunoaşte prezentatoarea emisiunilor „Info Plus” şi „Info
Business” de la TVR Info. Şi, de câte ori vrea să-şi răsfeţe
partenerul de viaţă, Alina alege orice preparat din carne. „Dacă
mai adaug şi un desert cu multă ciocolată, este perfect!”,
completează
vedeta TVR Info. Dacă din frigider nu-i lipsesc niciodată
carnea, laptele şi ouăle, nici la capitolul „condimente” nu se lasă
mai prejos. „Îmi
plac condimentele, iar pe cele pe care le folosesc cel mai des
le-am plantat în gradină: de la leuştean, pătrunjel şi mărar, până
la busuioc, cimbru sau tarhon. Chiar dacă nu se regăsesc în gradina
mea, îmi plac foarte mult şi menta, salvia, scorţişoara… Cu ce
m-aş asemăna? Probabil cu tarhonul. Puternic şi aromat!”, spune
Alina.
Mâncarea de pui sub capac de pâine
Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui, 400 gr roşii, 100 gr măsline, 1
căţel usturoi, 1 pahar vin alb, 400 gr ciuperci, 2 roşii
deshidratate, 1 ardei iute uscat, pătrunjel, 2 frunze de dafin.
Pentru capacul de pâine: 300 gr făină, 10 gr drojdie proaspătă, 160
gr apă călduţă, 1 lingură ulei de măsline, 5 gr sare.
Mod de preparare:
Într-un vas de lut, se pune la călit, în 2-3 linguri de ulei de
măsline, 1 căţel de usturoi necurăţat, dar zdrobit. După 2 minute,
se adaugă pulpele de pui tăiate în două. După ce s-au rumenit, se
adaugă un pahar de vin alb, măslinele, roşiile tăiate în bucăţele,
ciupercile, roşiile deshidratate, pătrunjelul tocat şi foile de
dafin. Se acoperă cu capac şi se lasă la foc mic aproape 30 minute.
Între timp, ne ocupăm de capacul de pâine. Punem într-un vas făina,
drojdia dizolvată în apa calduţă şi uleiul de măsline. Începem să
frământăm şi când prinde consistenţă adăugăm sarea. Picurăm apa
până ce obţinem un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mână.
Acest aluat îl întindem peste vasul de lut şi îl presăm bine. Băgăm
cratiţa la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute sau până ce
capacul de pâine se rumeneşte frumos.