După ce a câştigat ultima confruntare pe echipe Cătălin Scărlătescu deţine controlul, motiv pentru care el va stabili ce ingrediente surpriză vor fi atribuite fiecărei trupe de bucătari. La masa juraţilor vor sta oameni din zona rurală, care apreciază gustul mâncării simple şi sunt obişnuiţi cu savoarea bucatelor gătite după reţete tradiţionale româneşti. Deşi uşoară, cea de-a treia confruntare va lua o întorsătură neaşteptată în momentul în care unul dintre cloşuri va dezvălui foie gras-ul, un capriciu culinar de lux: ,,Dacă primim cumva ficatul de raţă..am încurcat-o!”, mărturiseşte chef Bontea. Tocmai de aceea, sesiunea de gătit se va complica pentru una dintre echipe, care va fi nevoită să pregătească un preparat de lux în aşa manieră încât să fie pe placul juraţilor din zona rurală: ,,Sunt sigur că chef Scărlătescu şi-a făcut strategia astfel încât să ne încurce.”.
Tot în această seară Florin Dumitrescu este hotărât să îşi ia revanşa, după ce a pierdut în primele confruntări doi “ştrumfi jedi”. Deşi echipa sa este în minoritate, juratul nu lasă armele jos şi mărturiseşte că are un as în mânecă: ,,Această brăţară albastră din piele de piton este primită de la tatăl meu. Cred că înseamnă ceva, mai ales că a fost o pură coincidenţă. Cred că de astăzi, de când o voi avea la mână..vom începe să gătim altfel.”. Nici bucătarii săi nu se lasă bătuţi şi îşi propun să le ofere celorlalţi o lecţie, despre cum istoria poate fi rescrisă în orice moment: ,,Astăzi ne simţim ca la război. Ne pot da să gătim lăcuste, sau gândaci, noi nu plecăm acasă!”, afirmă aceştia.
Savoarea mâncării tradiţionale româneşti stă la baza confruntării din această seară. Care sunt echipele care vor respecta tema, cine va fi nevoit să gătească cu foie gras, dar şi ce preparat va câştiga inimile şi voturile juraţilor rămâne de văzut diseară la ,,Chefi la cuţite”, de la ora 20:00.