Algele, rezervorul de vitamine
In meniul asiaticilor, consumul algelor este la fel de frecvent ca si cel al pestelui sau al orezului, iar alga rosie este de-a dreptul venerata de japonezi datorita calitatilor sale terapeutice.
Efectele benefice ale algelor se datoreaza continutului bogat in saruri minerale: iod, magneziu, calciu, potasiu, fier, aluminiu, mangan, fosfor, cupru, cobalt, sulf.
Algele mai contin si vitamine: A, B, C, D, E, K, PP, aminoacizi, glucide, lipide, mucilagii si multa clorofila. Proprietatile sunt si ele multiple: tonice generale, stimularea glandelor endocrine, intarirea imunitatii organismului, remineralizare, proprietati antiinfectioase, bactericide si cicatrizante, intarziind totodata procesul de imbatranire.
De asemenea ajuta la eliminarea grasimilor si reechilibrarea metabolismului, contribuind astfel la reducerea obezitatii. O alga din cele mai utilizate este iarba de mare, alga bruna ce se fixeaza pe stanci.
Prin continutul sau mare in iod, este folosita ca remediu analog hormonului tiroidian in cazuri de gusa endemica, dar si in obezitate, celulita, reumatisme si guta. Folosita intern sau sub forma de decocturi, pilule sau tincturi, iarba de mare este incompatibila in asociere cu fainoasele si cu berea.
Sursa: ProTV Magazin