Alexandru Barbu nu este considerat campion mondial de FIS

Apropo.ro / 20.02.2004, 10:45
Alexandru Barbu nu este considerat campion mondial de FIS
Directorul tehnic al Federației Române de Schi și Biatlon, Alexandru Wagner, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX ca Federația Internaționala de Schi (FIS) a informat forul român ca sportivul Alexandru Barbu nu poate fi considerat campion mondial de juniori mici (I) în

Directorul tehnic al Federației Române de Schi și Biatlon, Alexandru Wagner, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX ca Federația Internaționala de Schi (FIS) a informat forul român ca sportivul Alexandru Barbu nu poate fi considerat campion mondial de juniori mici (I) în proba de combinata alpina.

„Am solicitat, joi, federației internaționale sa na precizeze daca Alexandru poate fi considerat campion mondial de juniori mici. Raspunsul FIS a fost ca schiorul român nu poate primi acest titlu, deoarece la competiția de la Maribor nu a fost o participare de nivel mondial la acest concurs. FIS a extras, în premiera în acest an, un clasament al juniorilor I din ierarhia generala a competiției și, în acest top, Barbu ocupa locul întîi, dar nu poate fi declarat campion mondial. Atît juniorii mici, cît și cei mari au concurat împreuna. Practic, a cîștigat combinata la categoria lui de vîrsta, dar nu este campion mondial”, a spus Wagner.

La Campionatele Mondiale de schi de la Maribor, la juniori I, Alexandru Barbu a ocupat locul patru la coborîre, locul 11 la slalom uriaș și locul șase la slalom special, situîndu-se pe primul loc în clasamentul combinatei alpine, cu 344,98 puncte.

În clasamentul masculin general al combinatei alpine, care include toți participanții, atît la juniori I, cît și la juniori II, Barbu s-a situat pe poziția 20.

Mediafax