Alexandra Marinescu se destainuie

Apropo.ro / 16.04.2002, 09:10
Alexandra Marinescu se destainuie
Gimnasta Alexandra Marinescu recunoaste ca Federatia i-a falsificat vîrsta! Dupa ce ziarul i-a publicat ieri, fata în fata, certificatul de nastere autentic si pasaportul falsificat, Alexandra Marinescu s-a decis sa rupa tacerea. Într-un interviu acordat cititorilor ProSport, ea povesteste

Gimnasta Alexandra Marinescu recunoaste ca Federatia i-a falsificat vîrsta! Dupa ce ziarul i-a publicat ieri, fata în fata, certificatul de nastere autentic si pasaportul falsificat, Alexandra Marinescu s-a decis sa rupa tacerea. Într-un interviu acordat cititorilor ProSport, ea povesteste dedesubturile afacerii murdare care, în final, i-a distrus sanatatea.

Dupa cele trei operatii la coloana vertebrala pe care le-a suferit, Alexandra Marinescu e convinsa ca va avea dureri toata viata

Acum se afla la Deva, orasul care i-a marcat copilaria, dar pe care l-a ales pentru a se stabili definitiv înca de anul trecut. „Îmi place la Deva. Bucurestiul ma oboseste, nu-mi mai place. O sa ramînem aici, pîna ne hotarîm sa facem altceva”, povesteste fosta campioana. E un fir ciudat care o trage acolo. Acelasi fir ocoleste însa cu încapatînare sala de gimnastica. Sta la Deva, dar nu-si viziteaza fostii antrenori.

Alexandra locuieste în cartierul Dacia, împreuna cu prietenul ei, Alin Dimitriu, care e DJ. Stiu amîndoi ca ProSport a publicat certificatul de nastere real si pasaportul „masluit”, din care rezulta ca e mai batrîna cu un an.

Al doilea caz de fals

Alexandra s-a nascut la Bucuresti, pe 19 martie 1982. Pe cînd avea doar 11 ani, i s-a propus sa accepte modificarea vîrstei, gimnasta si familia ei supunîndu-se. Din acel moment, noua data de nastere a fetei a devenit 19 martie 1981, care a fost înscrisa în toate documentele oficiale înaintate la Federatia Internationala de Gimnastica. Cazul Alexandrei este al doilea fals semnalat de ProSport, care saptamîna trecuta a publicat si certificatul real de nastere al Ginei Gogean, a carei vîrsta a fost „marita” tot cu un an.

Nu vrea sa mai auda de gimnastica

Marinescu recunoaste ca lucrurile s-au întîmplat exact asa. Ea a platit tribut scump eforturilor imense facute în perioada în care, desi era junioara, concura la senioare. Dupa ce a renuntat la gimnastica, în 1997, a suportat trei interventii chirurgicale la coloana vertebrala.

„Voi avea dureri, din cauza problemelor care le-am avut, toata viata. N-au sa dispara niciodata. Ma gîndesc la copii, la sanatatea lor. De ce sa si-o distruga pentru sport? De aceea nu vreau sa ma fac antrenoare de gimnastica. Daca as fi antrenoare, as putea, Doamne fereste, sa le scap pe fetite din mîna, as risca foarte mult, si nu merita. Eu am alte planuri de viitor, care nu sînt legate de sport. Vreau sa ma fac DJ, sa ma ocup de mixaje, lucruri de genul acesta”, declara Alexandra. Spune ca nu-i pare rau ca nu mai face gimnastica si ca este mîndra de ce a realizat în sport. Dar atît. Acest capitol este încheiat definitiv pentru ea.

Alexandra: „Am fost învatata sa spun ca sînt nascuta în 1981”

Alexandra, cîti ani ai?

(Rîde) În ziarul ProSport a aparut vîrsta mea reala. Sînt nascuta în anul 1982. Tot ce s-a scris acolo e perfect adevarat.

Deci ai citit ziarul?

Da. Am urmarit absolut tot, inclusiv cazul Ginei Gogean. Sincera sa fiu, nu stiu cu cîte gimnaste s-a procedat astfel. Spun ce stiu despre mine. Eu am fost învatata sa zic ca sînt nascuta în 1981, deci cu un an mai mare. Cu pasaportul fals pe care-l am acum mi-a fost frica sa mai ies din tara. Mi-era teama ca autoritatile sa nu ma prinda.

Cînd s-a întîmplat asta?

Prima data a fost la 11 ani. Atunci ma antrenam la Bucuresti. Acolo mi s-a spus ca trebuie sa declar o vîrsta mai mare cu un an. Apoi si la Deva s-a întîmplat la fel.

Antrenorii tai stiau de aceste lucruri?

Bineînteles ca stiau. Cum sa nu stie cîti ani aveam? Dar stia si toata federatia de aceasta problema. De fapt, lucruri de acest gen s-au întîmplat si înainte ca eu sa ma apuc de gimnastica. N-am fost prima fata obligata sa declare o vîrsta mai mare.

Mai cunosti pe cineva în situatia ta?

Personal nu. Dar repet, nu e o noutate. Noi nu stiam prea multe, doar atît, ca trebuie sa spunem ca sîntem mai mari. Tot ce s-a scris în ProSport este perfect adevarat.

Locuiesti în Deva de anul trecut. Ai mai fost pe la sala? Cum te întelegi cu fostii tai antrenori, Octavian Belu si Mariana Bitang?

Sala de gimnastica din Deva are o poveste trista pentru mine. Pot sa afirm ca ocolesc de fiecare data zona respectiva. Acolo sînt oameni care m-au abandonat.

Cu Octavian Belu si Mariana Bitang ai mai discutat?

Raspunsul l-ati primit din întrebarea anterioara. Cu fostii antrenori nu ma înteleg nicicum si nu i-am vizitat. În clipa de fata cel mai important este sa ma fac bine. Dumnezeu m-a ajutat sa trec peste atîta suferinta… Pentru mine, ce-a fost nu mai are nici o valoare. Nu sînt ca alti copii. Ce urmeaza e mai important.

Sursa: www.prosport.ro