Un britanic a inventat vinul cu infuzie de meteorit si sustine ca a folosit un meteorit vechi de 4.5 miliarde de ani, provenit de la un asteroid localizat intre Marte si Jupiter.
Ian Hutcheon a creat un Cabernet Sauvignon special obtinut la propria crama din Cachapoal Valley, Chile. Britanicul a cules strugurii si i-a lasat la fermentat 25 de zile, apoi i-a supus fermentarii malolactice pentru un an, timp in care meteoritul a stat la "marinat" alaturi de vin. Ulterior, vinul rezultat a fost amestecat cu o sticla de Cabernet Sauvignon.
Potrivit Discovery News, meteoritul a cazut pe Terra in urma cu aproximativ 6.000 de ani, in desertul Atacama. Vinul unic este disponibil doar in cadrul observatorului inventatorului, Centro Astronomico Tagua Tagua, insa Hutcheon planuieste sa-l exporte.
Aceasta nu este singura bautura cosmica. In 2008, o companie australiana a lansat berea fabricata din ingrediente provenite din spatiu.