Majoritatea oamenilor își fac singuri cuburile de gheață, la congelator. De curând a părut și un tip de cuburi de gheață de lux pentru cei excentrici. Se spune că acestea s-ar topi mai lent în pahar și ar fi mai sănătoase.
Producătorii își susțin produsul și spun că merită toți banii, căci cuburile mențin timp îndelungat băutura rece și diluează la minimum licoarea în care sunt puse.
Mai mult, cuburile de gheață de lux nu au gust, astfel că se simte savoarea băuturii bine.
Compania producătoare susține că apa de la robinet poate conține impurități și nu este extraordinar de bună pentru sănătate. De unde și un gust alterat al băuturii. Cuburile de gheață de lux sunt sculptate manual din blocuri de gheață purificată care se face prin înghețarea apei de la exterior spre centru. Când sunt aproape înghețate, cuburile sunt drenate și înlocuite cu straturi pulverizate până la obținerea unei perfecțiuni. Spre final sunt sculptate în formele dorite, cuburi sau sfere, niciuna cu impurități. Ele pot susține rece o băutură până la 40 de minute.