Ai cârcei? Remedii și soluții (P)

De: ApropoTV.ro / 31.05.2024, 12:40
Ai cârcei? Remedii și soluții (P)

Cârceii sau crampele musculare sunt contracții musculare care apar, în special, la picioare. Aceștia apar în zona gambelor picioarelor și a coapselor sau în tălpile picioarelor și se manifestă printr-o durere de scurtă durată, dar intensă, care paralizează local mușchiul.

Cauzele sunt diverse, majoritatea specialiștilor vorbind despre lipsa de magneziu, potasiu sau de calciu. Totodată, soclicitarea excesivă a unui muschi, deshidratarea, tensiunea musculară sau pur și simplu menținerea unei poziții pentru o perioadă de câteva minute pot provoca cârcei. Sportivii sunt mai predispuși la apariția crampelor musculare, ca urmare a solicitării fizice.

Pentru a atenua acest simptom, există o serie de metode care se pot încerca fără ajutor. În cazul persoanelor care pățesc asta la sala de sport, este indicat să se oprească din efectuarea antrementului și să întindă ușor muschiul afectat. Este indicat masajul local pentru a întinde nodul creat.

Dușul fierbinte poate relaxa, de asemenea, mușchiul. Pentru a echilibra nivelul de magneziu se recomandă și adăugarea sării Epsom în cadă. Totodată, o compresă caldă sau una foarte rece, cu gheață, aplicată pe mușchi poate fi eficientă.

Gelurile ori medicamentele antiinflamatoare, luate la recomandarea medicului ajută ăn cazul persoanelor cu recurențe. Hidratarea optimă și, dacă este necesar, admnistrarea de săruri pentru rehidratare poate să ajute în cazul crampelor musculare recurente.

CârcelRelax cremă, ajutorul tău în caz de cârcei

CârcelRelax este un produs cosmetic de uz topic, cu absorbție rapidă în piele, o alternativă topică la băile cu sare Epsom. Sulfatul de magneziu, cunoscut sub numele de sare Epsom, este un compus mineral, natural, pur, de magneziu și sulfat. Sarea Epsom are numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe.

CârcelRelax cremă se bazează pe o formulă speciala, care conține 1500 mg de sulfat de magneziu pur și de înaltă calitate în 100 g de cremă cu sulfat de magneziu, combinată cu mentol și ulei de eucalipt, ce conferă senzația de prospețime, relaxare și confort. Produsul poate fi folosit și pentru masaj în caz de tensiune musculară, fiind potrivit după sport și exerciții fizice.

CârcelRelax cremă se poate achiziționa din farmaciile Catena sau online din springfarma.com