Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 4 și 5 septembrie
A venit toamna și odată cu ea agenda de weekend devine din ce în ce mai bogată. Stagiunile teatrale se redeschid, festivalurile de sezon sunt din ce în ce mai dese și premierele cinematografice sunt uneori filme pe care le așteptăm de cel puțin un an. Te invităm să ieși și în acest weekend din casă, pentru că oferta de pe aegenda de weekend este una cel puțin generoasă.
Filme
Drame, comedii, thrillere, horror, aventuri romantice. Sunt doar câteva dintre genurile celor cinci premiere de pe agenda de weekend, dar nu se limitează la atât. Sunt o mulțime de filme lansate recent, pe care merită să le vezi și care te pot convinge să mergi la cinematograf în aceste zile.
„După ce ne-am îndrăgostit‟
În a treia parte a seriei „After‟, Tessa ia cea mai importantă decizie din viața ei şi totul se schimbă. Unele adevăruri despre familia sa și apoi despre Hardin fac viitorul lor împreună să fie mult mai dificil de realizat.
Regia: Castille Landon
Cu: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford
Gen film: Dramă, Romantic
„Malignant – Încarnarea răului‟
Madison este paralizată de viziuni șocante ale unor crime cumplite, iar chinul ei se înrăutățește pe măsură ce își dă seama că visele ei sunt de fapt realități terifiante.
Regia: James Wan
Cu: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young, Michole Briana White, Jacqueline McKenzie
Gen film: Horror, Thriller
„Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună‟
În comuna Răchițele se spune că cine te pupă de Ziua Lânii, acela îți va fi partener de viață. Mireasa Nebună este povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii.
Regia: Camelia Popa
Cu: Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Seleși, Lora, Florin Busuioc
Gen film: Comedie
„Dineu cu vecinii de sus‟
Julio și Ana sunt împreună de peste 15 ani, iar monotonia a reușit deja să se instaleze în relația lor. Ce i-ar putea ajuta să depășească această criză? Salva și Laura, un cuplu care i-a întâmpinat cu brațele deschise atunci când s-au mutat în bloc.
Regia: Cesc Gay
Cu: Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta, Alberto San Juan
Gen film: Comedie
„Shang-Chi și legenda celor zece inele‟
Shang-Chi, eroul acestui film, este „Stăpânul Kung-Fu” din Marvel Comics. Când el este atras în organizația clandestină a celor Zece Inele, devine forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.
Regia: Destin Cretton
Cu: Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF
Teatru
Cu o avanpremieră și o mulțime de piese de neratat, stagiunea teatrală se anunța una cel puțin interesantă. Avm și pe agenda de weekend câteva piese pe care credem că merită să le vezi sau să le revezi.
„Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat‟
„Papagalul mut” – o poveste incredibilă, dar reală, având în centrul său una dintre cele mai enigmatice și fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon / Lia de Beaumont. Ființă ambivalentă, atât timp cât a trăit, d’Eon a întreținut cu abilitate misterul asupra identității sale: era bărbat sau femeie?
Un spectacol cu personaje și fapte istorice reale, plin de haz, farmec, îndrăzneală, despre spionaj, intrigi politice și amoroase desfășurate la una dintre cele mai extravagante curți imperiale ale lumii.
Când: 4 septembrie, ora 19.00
Unde: TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE – SALA MARE
Distribuția: Vlad Logigan, Claudiu Bleonț, Raluca Petra, Eduard Cîrlan, Tomi Cristin, Miruna Bilei, Mihai Calotă, Magda Catone, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Cosmin Dominte, Axel Moustache, Mihai Munteniță, Daniel Badale, Dragoş Dumitru, Eduard Adam, Alexandru Georgescu
Regia: Nae Caranfil
„Capcană mortală”
Sidney Bruhl ar face orice ca să se întoarcă în lumina reflectoarelor și să aibă din nou succes. Au trecut ani buni de la ultima lui piesă aplaudată și inspirația refuză să revină. Dar iată că, într-o zi, primește prin poștă manuscrisul unei piese excelente. Capcană mortală. E scrisă de Clifford Anderson, unul dintre studenții lui de la seminar. Sidney Bruhl ar face orice să pună mâna pe ea. Ar fi în stare să meargă chiar până la crimă?
Îi dezvăluie planul soției lui, Myra, care-i sugerează să încerce mai degrabă o colaborare cu Clifford. Tânărul sosește la reședința lor. E singur, nimeni nu știe că a venit până acolo, nimeni nu știe că a scris o piesă de teatru, nu există un alt exemplar… Terenul este perfect. Însă în scenă își face strania apariție Helga Ten Dorp, medium cu experiență, invitată la show-uri TV.
Ce urmează e un carusel de întâmplări, răsturnări spectaculoase de situație, o poveste cu crime, dragoste, pasiune și mult umor negru. Cine câștigă și cine pierde? Cine trăiește și cine moare? Cine pe cine minte? Cine pe cine păcălește?
Când: 4 septembrie, ora 19.00
Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU
Distribuția: Șerban Gomoi, Laura Vasiliu, Rareș Andrici, Ada Navrot, Alexandru Mike Gheorghiu
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
„Sonată de toamnă” – avanpremieră
După mulți ani, Charlotte, o pianistă celebră și aplaudată în toată lumea, își vizitează fiica, undeva, într-un sat pierdut de lume, la casa parohială unde locuiește alături de soțul ei, Viktor. Între Eva și mama ei s-a așezat o tăcere îndelungată, ani întregi și episoade importante din viața lor au rămas necunoscute, fiecare și-a urmat drumul… Charlotte a străbătut lumea susținând concerte extraordinare, s-a bucurat de succes, a iubit, a suferit; Eva a trăit departe de zgomotul lumii, cu universul ei, cu tăcerile ei, cu spaimele ei, cu tristețile ei, cu (ne)iubirile ei, încercând să găsească o lumină în întunericul ei. Când Charlotte își vizitează fiica, fiecare poartă cu ea pierderi importante și, în cele câteva ore pe care le petrec împreună, ies la iveală adevăruri dureroase, niciodată rostite până atunci, cu atât mai mult cu cât, la casa parohială, Charlotte o descoperă și pe fiica ei bolnavă, Helena. Traumele copilăriei, dragostea frântă, mereu neînțeleasă, suferințele mereu înghițite, toate se rostogolesc cu violență și, într-o noapte, răbufnesc cu forța unui uragan care mătură totul în calea lui. Celebra poveste a lui Ingmar Bergman ne vorbește azi, într-o interpretare cutremurătoare, despre suferință, despre feminitate, despre depresie, despre asumare, despre pierderi irecuperabile și, mai ales, despre iubire.
Când: 5 septembrie, ora 18.00
Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN
Distribuția: Victoria Cociaș, Laura Vasiliu, Sorina Ștefănescu, Dan Bordeianu
„The Blue Room”
Un text minunat și un spectacol pe măsură, care într-un mod foarte sincer expune traseul urmat de fiecare dintre noi – fără să murdărească și fără să adauge dulcegării neverosimile acestui schimb pe care-l facem inconștient unii cu ceilalți.
Când: 5 septembrie, ora 19.00
Unde: TEATRUL ÎN CULISE
Distribuția: Gabriela Alexandru, Adrian Pantelimon, Andreea Enciu, Andrei Şchiopu, Alexandra Ioniță, Alex Vlad, Patricia Ionescu, Ionuț Iftimiciuc, Laura Mătiuț, Laur Drăgan
Regia: Cristian Bajora
Concerte și expoziții
Profită de serile perfecte de toamnă pentru a merge la un concert, împreună cu prietenii. Încarcă-te cu energie pe muzica ta preferată și deconectează-te de la grijile de zi cu zi. Iată ce am pus pe lista pentru agenda de weekend:
Dan Helciug (Spitalul de Urgență – în formula unplugged) – LIVE – la Berăria H, 4 septembrie, ora 18.30
Over, Hard Rock Cafe, 4 septembrie, ora 21.30
Taraful lui Caliu, Berăria H, 4 septmebrie, ora 22.00
Ana Coman, Expirat Halele Carol, 5 septmebrie, ora 21.00
Expoziția-eveniment „Dante – 700 | „Pentru a revedea stelele”
Expoziția-eveniment „Dante – 700 | „Pentru a revedea stelele” | Ilustratori români ai operei lui Dante – Mac Constantinescu şi Marcel Chirnoagă – incunabule și ediții rare” reuneşte 21 de lucrări de grafică realizate de maestrul Marcel Chirnoagă, reprezentări ale „Infernului” dantesc, lucrări care fac parte din patrimoniul MNLR și care vor fi expuse, în premieră, cu acest prilej. De asemenea, vor fi expuse mini-gravuri în linoleum, realizate de Mac Constantinescu, ilustrații la volumul „Infernul” – Dante Alighieri, în traducerea lui Alexandru Marcu (Editura „Scrisul Românesc”, Craiova, 1935), precum şi incunabule şi ediţii rare Dante din patrimoniul Bibliotecii Academiei Române, dar şi manuscrisele traducerii lui George Coşbuc.
Foto: Vertical Entertainment
CITEȘTE ȘI: Top 10 filme de toamnă, numai bune de văzut în septembrie (Video)