Alimentele sunt
tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, ceea ce
duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos
central, avertizeaza nutritionistii.
„Fructele si legumele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa
noastra, ceea ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor si
a sistemului nervos central”, spune prof. dr. Gheorghe
Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari
Alimentare.
In afara tratarii cu pesticide, fructele si legumele sunt
pulverizate cu substante toxice care le ajuta sa
reziste cat mai mult timp.
Majoritatea fructelor sunt contaminate cu
pesticide
Ideal este sa consumam fructe si legume atunci cand le este
sezonul.
Telina, piersicile, capsunile, merele, murele, nectarinele,
ardeiul gras, spanacul, ciresele, napii, cartofii si strugurii sunt
alimentele cu un continut ridicat de chimicale.
Cele mai putin contaminate sunt ceapa, avocado, porumbul,
ananasul, mango, mazarea, asparagusul, kiwi, varza, vinetele,
pepenele verde si galben, cartofii dulci si grapefruitul.
Citeste mai multe detalii despre cele mai contaminate fructe si legume cu
pesticide, pe Gandul.info