Adolescenții bulimici trebuie sa faca terapie de familie

Apropo.ro / 11.09.2007, 16:40
Adolescenții bulimici trebuie sa faca terapie de familie
Adolescenții care sufera de bulimie, tulburare de alimentație caracterizata prin excese alimentare urmate de voma, se recupereaza mai repede daca fac terapie împreuna cu parinții și nu singuri, potrivit unui studiu preluat de Reuters. "Parinții își pot ajuta

Adolescenții care sufera de bulimie, tulburare de alimentație caracterizata prin excese alimentare urmate de voma, se recupereaza mai repede daca fac terapie împreuna cu parinții și nu singuri, potrivit unui studiu preluat de Reuters.

„Parinții își pot ajuta copiii și, totuși, aceștia nu sunt de obicei invitați sa se implice în tratament”, a spus profesorul Daniel Le Grange de la Universitatea din Chicago, coordonator al studiului.

Bulimia nervoasa afecteaza între 1 și 2% dintre adolescenții americani și poate contribui la apariția unor boli grave și chiar la decesul prematur, potrivit studiului publicat în Archives of General Psychiatry.

La studiu au participat 80 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, diagnosticați cu bulimie nervoasa. Jumatate dintre aceștia au facut terapie de familie, cealalta jumatate au facut psihoterapie.

În cazul terapiei de familie, parinții și frații participa la ședințe și monitorizeaza comportamentul alimentar al pacientului acasa, în timpul mesei și dupa.

În psihoterapie, pacientul este încurajat sa examineze problemele care stau la baza bolii.

La șase luni de la începerea studiului, dupa 20 de ședințe de terapie, 30% dintre pacienții care au facut terapie de familie au fost considerați vindecați, în timp ce doar 10% dintre pacienții care au au facut psihoterapie s-au vindecat de bulimie.