Profesioniști din 8 domenii – medicină, film, istorie, teatru, arhitectură, arte plastice, literatură și muzică – au fost recompensați cu premiile Constantin Brâncoveanu 2021, într-o gală care a fost difuzată de Digi. Personalitățile au fost premiate pentru realizări remarcabile de-a lungul carierei sau pentru proiecte și lucrări care au atras aprecierile publicului și criticilor, ȋn anul precedent.
Gala premiilor Constantin Brâncoveanu, aflată la a opta ediție, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, a avut loc anul acesta pe 15 octombrie, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.
Laureații ediției din 2021 a galei sunt:
Distincţia de onoare a galei premiilor Constantin Brâncoveanu 2021 a fost acordată Excelenţei Sale Miguel Maury Buendia, nunțiu apostolic în România, ȋn semn de recunoștinţă pentru influenţa extraordinară asupra vieţii ecleziastice, pe parcursul prezenţei sale ȋn România, pentru dezvoltarea și consolidarea legăturilor dintre Vatican și România și contribuţia semnificativă la vizita papei Francisc ȋn ţara noastră.
Juriul a fost format din personalităţi din peisajul cultural și științific românesc: Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu – chirurg, Magda Mihăilescu – critic de film, Dr. Constantin Corneanu – istoric, Prof. Univ. Dr. Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru, Prof. Univ. Dr. Arh. Marian Moiceanu – rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Ștefan Râmniceanu – artist plastic, Dumitru Radu Popescu – scriitor și Sorina Goia – muzicolog. Acad. Răzvan Theodorescu a fost președintele juriului, iar Prof. Dr. Andrei Marga, vicepreședintele.
Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu 2021 poate fi aici:, și pe canalele de Facebook și LinkedIn ale Fundaţiei Alexandrion, organizatorul evenimentului.
Gala premiilor Constantin Brâncoveanu 2021 a fost prezentată de jurnalista TV Teodora Tompea și difuzată sâmbătă pe Digi 24 TV.
Lansată în 2014, gala premiilor Constantin Brâncoveanu a onorat până în prezent peste 70 de personalități contemporane, printre care se numără scriitori, actori, arhitecți, istorici, medici, oameni de știință și clerici care, prin munca și realizările lor, au influențat în mod semnificativ evoluția societății românești.
CITEȘTE ȘI: digitizArte.ro, platforma care susține tinerii artiști, are un nou program educațional
MNIR, în noua serie „Lunea la Muzeu”, la Digi World
Foto: Fundația Alexandrion