Există însă factori care pot provoca sau agrava acneea în cazul persoanelor adulte.
– Stresul poate scădea imunitatea corpului şi creşte nivelurile de hormoni androgeni, iar organismul se manifestă prin erupţii la nivelul tenului.
– Genetici – Acneea se poate moşteni genetic, în general de la tată.
– Expunerea excesiva la razele UV şi consumul anumitor medicamente pot sensibiliza tenul.
– Folosirea produselor cosmetice sau de make-up nepotrivite poate bloca porii, ducând astfel la apariţia acneei.
– Ciclul menstrual sau menopauza. Femeile sunt mai afectate de acnee decât bărbaţii din cauza fluctuaţiilor hormonale lunare. Pot apărea erupţii la nivelul pielii doar în perioada menstruaţiei sau în perioada menopauzei.
„În funcţie de gravitatea problemei, este recomandată vizita la medic dar şi la cabinetul cosmetic. Medicul ne va ajuta să tratăm problemele din interior , iar tratamentele cosmetice vor curăţa porii, vor purifica şi hidrata pielea. Extracţiile se vor face numai de către estetician în cabinetul cosmetic. Igiena este şi ea de mare importanţă. Prosoapele de baie nu se împrumută şi lenjeria de pat se schimbă la câteva zile”, potrivit specialistului.
Daca te confrunti cu acneea, indiferent de vârsta la care aceasta apare, este nevoie să urmezi un tratament bazat pe ingrediente active cum ar fi algele marine, acidul salicilic şi ihtiolul, acesta diminuează considerabil acneea în doar două săptămâni.