Acest castel de basm se află în România, în Valea Zânelor! Aflaţi povestea din spatele lui

De: Nicoleta Nicolae / 14.04.2016, 16:18

Acest castel de basm se află în România, în Valea Zânelor! Aflaţi povestea din spatele lui
O pensiune din localitatea Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu, poate concura fără probleme pentru titlul de cea mai frumoasă din România. Este construită doar din materiale naturale, iar zona aleasă este una de poveste.

Un vis din copilarie a devenit realitate pentru Razvan Vasile! Castelul din poveşti este azi unul adevarat, de care spera sa se bucure fiul sau, alaturi de familie şi prieteni. Nu a fost uşor sa-l ridice, dar determinarea pe care a avut-o l-a ajutat sa duca la bun sfârşit un proiect care pentru mulşi ar fi parut imposibil.

„Am lucrat la Leo Burnett cu ani în urma, iar apoi mi-am facut o firma, tot pe partea de publicitate pe tricouri.” a declarat pentru economica.net, Razvan Vasile în vârsta de 44 de ani. „Eu de mult cochetam cu ideea de a fugi din Bucuresti. Mama fiind ardeleanca, vacantele de vara le petreceam la Mândra, în zona Fagarasului. Prin 2005-2006 am început sa caut teren în zona Sibiului, pentru ca mi-a placut, iar în 2006 am cumparat terenul de 8.000 mp de la Porumbacu de Sus”.
Castelul se afla la 40 km de Sibiu, în Valea Zanelor şi va deveni pensiune. Are zece camere si o amprenta la sol de 320 mp. A fost construit de meşteri şi muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Pentru amenajarile interioare sunt folosite ideile arhitectei Ramona Pop. Fundatia este realizata din beton si pietre, structura este din lemn, iar peretii sunt construiti din cob (buştean de olid şi apoi acoperit cu cob), un amestec de pamânt, apa, paie, argila si nisip. Pereţii exteriori au 60 cm grosime iar cei interiori 45 cm.

„Tencuiala exterioara este de var şi nisip şi turnurile sunt din piatra de rau, zidite cu var şi nisip”, a explicat Razvan Vasile, pentru casenaturale.org.

„Pentru proiectul asta am schimbat cinci arhitecţi. Este destul de greu sa faci un astfel de proiect, dar pâna la urma eu cred că merita. Acum toata lumea care trece prin zona se opreşte şi admira, face poze sau filmeaza. Ca şi costuri, din punctul meu de vedere am ieşit mai scump decât o casa din caramida, dar în final cred ca o sa merite. Sincer, cred ca nu reuşeam asta daca nu aveam sprijinul moral al familiei. Soţia şi baiatul mi-au fost alaturi”, a povestit Razvan Vasile pentru casenaturale.org.

 „Urmează un restaurant cu acoperiş verde, interioarele vor fi la fel de spectaculoase, vom amenaja de asemenea o plajă şi un loc de relaxare pentru copii. Acoperişul este din lemn, şindrilă realizată manual chiar la faţa locului, s-au folosit 82.000 de şindrile”, a explicat Gabriela .

Pentru încălzire, au fost montate două centrale pe lemne. Pensiunea e pe două nivele, parter şi mansardă, are 6 camere duble şi 4 apartamente etajate, toate diferite şi fiecare cu intrare proprie, din exterior, din dorinţa ca turiştii care ajung aici să aibă cât mai multă intimitate.