Academia de film americană va amenaja spații în Marea Britanie și Paris pentru nominalizații la premiile Oscar care nu vor putea participa fizic la ceremonia din Los Angeles din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Măsura a fost anunțată după ce instituția a fost aspru criticată pentru că a refuzat nominalizaților care nu pot să se deplaseze în SUA dreptul de a-și primi premiile și a se exprima virtual.
Prezentatorii galei se vor afla la Los Angeles, dar producătorii evenimentului „au prevăzut ceva special pentru locația britanică”, care va fi „hub central”, precizează surse citate de AFP. În Marea Britanie, locuiesc cel puțin nouă candidați la Oscar, inclusiv regizoarea filmului „Promising Young Woman”, Emerald Fennell, și vedeta Carey Mulligan. Un alt spațiu este prevăzut să fie amenajat la Paris, potrivit unei alte surse din rândul organizatorilor, care a confirmat astfel informații publicate de presa de specialitate de la Hollywood.
Și reprezentanții celor cinci lungmetraje nominalizate pentru Oscarul pentru cel mai bun film internațional – din Danemarca, Hong Kong, România, de unde a fost nominalizat documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, Tunisia și Bosnia – s-ar putea confrunta cu obstacole pentru a ajunge la Los Angeles, au scris Variety și Deadline.
Organizatorii vor, totuși, să limiteze la maximum intervențiile online, model adoptat, de altfel, la multe dintre galele din acest sezon, din cauza pandemiei. Audiența pe TV a scăzut totuși, galele Globurile de Aur și Grammy înregistrând recorduri negative în acest sens. Organizatorii le-au cerut candidaților să facă tot posibilul să vină la Los Angeles. Ei le-au recomandat invitaților să se autoizoleze timp de zece zile după sosirea în SUA, să nu se expună inutil în public, în restaurante sau săli de sport.
Cea de-a 93-a gală Oscar, care va avea loc pe 25 aprilie, va include și un „covor roșu” de dimensiuni mai mici, pentru a respecta regulile sanitare în vigoare. Gala va avea loc în gara Union Station, dar și în tradiționalul Dolby Theatre din Hollywood.
CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, de Alexander Nanau, premiat de criticii din Londra și Toronto
“Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun film străin de National Society of Film Critics
Foto: Profimedia Images