Abonament la Liga

Apropo.ro / 01.05.2002, 09:47
Abonament la Liga
Luminita Hutupan, portarul "nationalei" României, are sansa de a cîstiga pentru a doua oara consecutiv Liga Campionilor. Dupa ce a cucerit în sezonul 2000-2001 cel mai rîvnit trofeu european al echipelor de club cu Krim Ljubljana, Luminita Hutupan, portarul "nationalei" României, are sansa sa

Luminita Hutupan, portarul „nationalei” României, are sansa de a cîstiga pentru a doua oara consecutiv Liga Campionilor.

Dupa ce a cucerit în sezonul 2000-2001 cel mai rîvnit trofeu european al echipelor de club cu Krim Ljubljana, Luminita Hutupan, portarul „nationalei” României, are sansa sa repete performanta si anul acesta. Desi Krim nu a reusit calificarea în „sferturi”, portarul român a fost împrumutat de campioana Sloveniei la Kometal Skopje, prima echipa a Macedoniei urmînd sa joace pe 12 si 19 mai finala Ligii Campionilor împotriva echipei ungare Hertz Budapesta. Hutupan a avut o contributie esentiala la accederea în ultimul act al competitiei, fiind cea mai buna jucatoare de pe teren în returul semifinalei cu echipa norvegiana Larvik HK.

Luminita, esti pregatita sa cîstigi pentru a doua oara Cupa Campionilor?

Sa dea Dumnezeu sa cucerim trofeul, dar mai sînt doua meciuri. Le-am vazut pe unguroaicele de la Hertz si cred ca nu formeaza o echipa la fel de puternica precum cea a norvegiencelor de la Larvik, de care am trecut în semifinale. Daca vom reusi sa trecem de formatia din Budapesta, as dori sa dedic victoria mamei mele care este internata în spital de o luna si jumatate.

Cum te-ai acomodat la Kometal?

As minti daca as spune ca este mai bine decît la Ljubljana, dar nici rau nu pot sa spun ca este. La început am avut ceva probleme pentru ca antrenorul nu ma folosea deloc. Nu ma cunostea si nu avea încredere în mine. M-am certat însa cu el si i-am cerut sa ma lase pe mine sa intru titualra la returul cu Larvik. Dupa ce pierdusem cu 22-29 în Norvegia, nimeni nu se mai gîndea la calificare. Am aparat însa excelent si nu a mai putut sa ma scoata. Am batut cu 28-21 si ne-am calificat în finala datorita golurilor mai multe marcate în deplasare. Am iesit si cu ochiul drept vînat dupa ce am primit o minge direct în fata.

Din punct de vedere financiar cum e?

Eu am fost împrumutata aici si cîstig la fel ca în Slovenia. Au fost si prime pentru accederea în semifinale si apoi în finala, dar înca nu le-am primit. În plus, clubul trebuie sa-mi faca zilele acestea card pentru a-mi ridica banii din banca.

Cu fetele cum comunici?

Prin semne deocamdata! Am facut scurta la mîini. Ele nu stiu decît macedoneana si ne întelegem foarte greu. Doar colega mea de camera, Miriana Ciupici, mai rupe ceva în engleza. Altfel, m-au dus si am vizitat Skopje si orasele din apropiere, sînt foarte atente. Mi-e dor însa de casa si abia astept sa vina 20 mai ca sa vin în România.

Si fosta ta echipa, Oltchim, s-a calificat în finala Cupei Cupelor.

Este un lucru extraordinar. Am vorbit cu fostele coechipiere la telefon si le-am urat bafta. Au un adversar foarte periculos, dar sînt convinsa ca vor face totul sa cîstige trofeul.

Sursa: www.prosport.ro