Jason Barber, un fermier din Dorset, Anglia, a petrecut trei ani de viață pentru a face vodka din lapte de vacă. Sortimentul său Black Cow este cunoscut de o lume întreagă.
Bărbatului în vârstă de 47 de ani, ce face parte din a șasea generație de fermieri, i-a venit această idee după ce a vizionat un documentar despre Tuva din Siberia, locul unde oamenii fac vodka din laptele de yak.
Intrigat de idee, el s-a pus imediat pe treabă, mai ales că avea la fermă 250 de vaci. Timp de trei ani a tot încercat să scoată un produs bun, însă experții nu s-au arătat prea încântați de rezultatul final. Nu s-a oprit ci și-a continuat munca, drept dovadă că astăzi are un produs cunoscut.
El separă laptele în caș și zer, folosește cașul pentru a realiza brânza, iar zerul pentru a-l pune la fermentat folosind o drojdie specială, tocmai pentru a transforma zahărul din lapte în alcool. După ce a fost distilat, laptele-bere este trecut printr-un proces de amestecare. Vodka din lapte de vacă este filtrată de trei ori și îmbuteliată manual. Laptele de vacă este proaspăt întotdeauna, iar aroma fină și cremoasă este deosebită.
De-a lungul timpului a mai încercat tot felul de rețete de băuturi alcoolice, dar s-a oprit la vodkă fiind și singura care nu îi dă dureri de cap după ce o consumă.
Black Cow a primit critici pozitive, iar acum se regăsește în meniul de băuturi ale unor restaurante importante. Sticla de 70 cl are prețul de 42 de dolari, iar cea de 50 cl – 35 de dolari.