Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat și astfel induce senzația de sațietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Ingredientele – derivate din alge marine, amidon și coajă de citrice – formează un gel solubil în apă care poate fi în mod normal folosit pentru îngroșarea sosurilor și altor preparate culinare, însă, expuse la acizii din stomac, ingredientele încep să se umfle și să se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat în Food Hydrocolloids.
Deși oferă senzația de sațietate, gelul nu furnizează însă organismului energia pe care ar obține-o de la alimentele normale.
Cercetătorii speră să dezvolte această substanță pentru a putea fi încorporată în alimentele de zi cu zi.
Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune că descoperirea ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane obeze – în Marea Britanie, 64% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi.