A fost deschisa oficial Academia de Rugby

Apropo.ro / 13.01.2004, 11:03
A fost deschisa oficial Academia de Rugby
Deschiderea oficiala a Academiei de Rugby, înființata în acest an de Federația Româna de Rugby (FRR), a avut loc, luni, la Hotelul Olimpia, în prezența președintelui Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu și a președintelui FRR, George

Deschiderea oficiala a Academiei de Rugby, înființata în acest an de Federația Româna de Rugby (FRR), a avut loc, luni, la Hotelul Olimpia, în prezența președintelui Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu și a președintelui FRR, George Straton.

 Directorul academiei este Robert Antonin, fost antrenor al Federației Franceze și director de dezvoltare la International Rugby Board (IRB). „Academia trebuie sa mențina o identitate unica: jucatori români, antrenori români, în România”, a spus Antonin.

Președintele ANS, Octavian Morariu, a declarat ca înființarea Academiei nu reprezinta un moft, ci o mare șansa ca România sa ramîna în atenția marilor puteri ale rugbyului. „Scopul Academiei este sa realizeze un sistem unitar de joc, astfel încît jucatorii, atunci cînd ajung la echipele naționale, sa vorbeasca aceeași limba. Daca vrem ca acest sport sa existe la nivel înalt, avem o singura șansa: sa obținem rezultate, iar totul începe de aici”, a spus Morariu.

Președintele FRR, George Straton, a precizat ca înființarea Academiei de Rugby face parte dintr-un proiect de dezvoltare a rugbyului românesc, început acum doi ani. „Cursurile Academiei dureaza patru ani și au ca obiectiv perfecționarea antrenorilor și jucatorilor. Academia va avea 24 de antrenori de la echipe din toate eșaloanele și 40 de jucatori în fiecare an. Prima generație din cadrul Academiei este formata din jucatori nascuți în 1986 și 1987, care au fost selecționați în urma unui trial la care au participat 300 de rugbiști”, a afirmat Straton. El a adaugat ca actuala generație de jucatori va participa, în luna aprilie, la Campionatul European de juniori II, care va avea loc la Treviso, iar în anul 2005 va reprezenta România la Cupa Mondiala pentru juniori I.

Președintele FRR a declarat ca, pentru finanțarea Academiei în acest an, a fost obținuta suma de 140.000 de euro, bani proveniți de la sponsori și de la IRB.

În prima zi au avut loc cursuri pentru antrenori și jucatori, precum și antrenamente pentru rugbiștii cuprinși în acest program. Toate cursurile Academiei vor fi susținute la hotelul Olimpia, antrenamentele și parțile practice ale modulului pregatit de lectori urmînd sa aiba loc pe stadionul Tineretului.

Antrenorii Academiei au asistat la o expunere teoretica din partea directorului Robert Antonin și a antrenorului federal Daniel Mitrea pe tema „Cunoașterea copilului, adolescentului și a adultului” și „Exercițiile din timpul antrenamentului practic”.

Mediafax