Stiti vorba aceea: „e ca sarea in bucate”. Ei bine, la o nunta cu staif ca cea a lui Cristi Borcea cu Alina Vidican (eveniment care va avea loc in acest week-end), meniul cu care se vor desfata invitatii, si care dupa unele estimari costa 600 de euro de persoana, va include (pe langa muschi de vita de Monaco) si sare de Himalaya.
Sare de Himalaya – veche de 250 de milioane de ani
Ce este de fapt sarea de Himalaya, una roz, folosita din ce in ce mai mult de chef-ii din restaurantele de top? Ei bine, aceasta sare provine din niste mine din Pakistan si a inceput sa fie comercializata la inceputul acestui mileniu.
Sarea extrasa are culoarea roz sau rosie, existand si cristale transparente sau alb-murdar. Culoarea este data de oxidul de fier pe care il contine aceasta sare. Ca vechime, este interesant de stiut ca aceasta sare are o vechime de aproximativ 250 de milioane de ani si contine toate cele 84 de elemente care se gasesc in corpul uman. Extrasa din zone in care impuritatile nu au penetrat straturile tectonice de deasupra zacamintelor, sarea de Himalaya este considerata cea mai pura sare, continutul de sare pura fiind foarte ridicat.
Sare de Himalaya – beneficii
1. Asigura un echilibru al pH-ului celulelor, in special al celor cerebrale
2. Asigura absorbtia particulelor de hrana in tractul intestinal
3. Previne aparitia crampelor musculare
4. Ajuta pe cei care au probleme cu somnul
5. Imbunatateste libidoul
6. Asigura o respiratie mai buna
Sare de Hilmalaya – intrebuintari
Sarea de Himalaya poate fi folosita la gatit
Sarea de Himalaya poate fi folosita in alimentatie, in locul sarii obsinuite, pentru a da gust mancarurilor. De asemenea, blocurile compacte de sare de Himalaya pot fi folosite ca suport de gatit – ele putand fi incalzite si folosite drept „gratar”. Ultima, dar probabil nu cea din urma intrebuintare a sarii de Himalaya este la imbaiat.
Sare de Himalaya – pret
In ceea ce priveste costurile, sarea de Himalaya se poate gasi online la preturi intre 15 si 25 de lei/kg.
Si, pentru ca la inceput amintisem ca sarea de Himalaya este oarecum o „fita”, vedeti aici ce alte fite se mai practica in Bucuresti: rezervarea fripturilor!