Nimic nu e mai bun pentru sanatate decat o bucatica de ciocolata, mai ales atunci cand ultimele cercetari ii descopera numai avantaje!
Ciocolata, fie ea cu lapte, fie neagra, contine magneziu, despre care stim ca este aliatul numarul 1 in lupta impotriva stresului. Totodata, o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul de infarct, de diabet de tip 2, reduce presiunea arteriala si are un efect pozitiv si in incetinirea evolutiei osteoporozei la femeile aflate la menopauza.
Datorita continutului sau de cacao, ciocolata are o capacitate antioxidanta de 5 ori mai puternica decat a ceaiului negru si de 3 ori mai mare decat a ceaiului verde si a vinului.
Si nu in ultimul rand, un studiu recent realizat de cercetatorii Universitatii Yale, arata ca ciocolata protejeaza femeile in timpul sarcinii, reducand in proportie de 69% riscul de pre-eclampsie (toximie gravidica).
Afla mai multe despre beneficiile consumului de ciocolata pe www.csid.ro
Â
Foto: Shutterstock