Pasaportul biometric nu ne rapeste libertatea

Apropo.ro / 18.02.2009, 12:06
Pasaportul biometric nu ne rapeste libertatea
Cererea mai multor ONG-uri privind suspendarea efectelor ordonantei privind pasapoartele biometrice a fost respinsa

Cererea mai multor ONG-uri privind suspendarea efectelor ordonantei privind pasapoartele biometrice a fost respinsa azi de Curtea de Apel Bucuresti.

Mai multe ONG, intre care "Dreptate si Adevar", "Civic Media", Asociatia pentru apararea libertatilor publice, precum si un avocat au sustinut, in urma cu o saptamana, in fata magistratilor, ca ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie.

Constestatorii ordonantei au mai sustinut ca Guvernul nu a anuntat public acest act normativ pe care nici nu l-a supus dezbaterii opiniei publice, cu intentia ca prin aceasta hotarare sa indeplineasca cerintele UE fara sa tina cont de opinia publica romaneasca.

Un avocat a aratat ca "introducerea unor cipuri pe pasapoarte afecteaza dreptul la religie, deoarece transforma un nume dat de la Dumnezeu intr-un numar". Avocatul a mai aratat ca acest fapt este "un semnal de alarma" pentru ca urmareste rapirea libertatii umane prin masuri de urmarire si control.

Afla ce sunt pasapoartele biometrice in Descopera.ro.

Citeste mai multe detalii despre ordonanta privind pasapoartele biometrice, la Mediafax.

Esti de acord cu introducerea pasapoartelor biometrice? Impartasesti parerea celor care se opun? Comunica-ne parerea ta!