Mircea Sandu: Este un castig de justitie

De: Mirel Mircea / 15.02.2008, 10:21
Mircea Sandu: Este un castig de justitie
Sandu spune ca decizia de executare silita a Loteriei Nationale este un castig de justitie, intrucat FRF a fost inselata de-a lungul timpului

Mircea Sandu spune ca decizia de executare silita a Loteriei Nationale este un castig de justitie, intrucat FRF a fost inselata de-a lungul timpului.

"Este un castig de justitie pentru ca pot spune ca de-a lungul timpului am fost inselati. Desi este o hotarare care nu este definitiva. Mi se pare un act de normalitate pentru ca vom lua exemplul Israelului, a carui federatie primeste 10 milioane de euro pe an din concursurile de pronosticuri si din pariurile sportive. Iar Italia are peste 80 de milioane de euro, suma care ajunge la Comitetul Olimpic Italian si apoi sunt dirijati catre toate sporturile din tara. La noi legea este altfel, ceva are ANS, ceva are federatia, ceva are Liga Profesionista de Fotbal. Asta este legea, doar 20 la suta din incasari. Numai ca Loteria, ca sa nu ne mai plateasca pentru concursul Pronosport a creat un nou joc, PariLoto, care este de fapt o concurenta neloiala a Pronosport-ului. Este o concurenta neloiala aici", a spus presedintele FRF.

Sandu spune ca FRF a mai castigat un proces cu o casa de pariuri, in care a cerut o cota parte din incasari pe baza Legii educatiei fizice si sportului.

"Ministerul de Finante a dat licente caselor de pariuri, cu care ne certam, considerand ca aceste pariuri nu sunt pronosticuri. Dar ce sunt, daca nu pronosticuri? Adica pronostichezi ca ala pierde in secunda 5 sau ia cartonas mai tarziu. Deci e un pronostic. Avem un proces deschis si caselor de pariuri. Am si castigat deja in prima instanta cu o casa de pariuri", a declarat Sandu, pentru Mediafax.