Schimbi compania telefonica, dar poti sa pastrezi numarul

Apropo.ro / 24.01.2008, 16:31
Schimbi compania telefonica, dar poti sa pastrezi numarul
Clientii operatorilor de telecomunicatii vor putea sa renunte la serviciile unei companii in favoarea alteia pastrandu-si numarul de telefon.

Clientii operatorilor de telecomunicatii vor avea posibilitatea, din 21 octombrie, sa solicite renuntarea la serviciile unei companii in favoarea alteia pastrandu-si numarul de telefon, legislatia care reglementeaza operatiunea fiind adoptata in aceasta luna.

"Din 21 octombrie 2008, orice utilizator va putea beneficia de portabilitate in 10 zile de la depunerea unei cereri la furnizorul la care este abonat. Posibilitatea abonatilor de a-si pastra numarul de telefon atunci cand isi schimba furnizorul le asigura acestora o mai mare libertate de alegere si indeparteaza o bariera importanta din calea dezvoltarii concurentei in sectorul comunicatiilor", a declarat, joi, intr-un comunicat remis Mediafax, Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

El a adaugat ca portabilitatea va permite abonatilor sa aleaga oferta cea mai avantajoasa sau potrivita cu necesitatile acestora si va stimula concurenta intre furnizorii de servicii de comunicatii.

Decizia presedintelui ANRCTI privind portabilitatea numerelor a intrat in vigoare la 21 ianuarie, dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro