Obiectivul Romaniei: clasarea in primele 12 echipe ale lumii

Apropo.ro / 01.08.2002, 09:54
Obiectivul Romaniei: clasarea in primele 12 echipe ale lumii
Antrenorul reprezentativei feminine de volei a României, Costinel Stan, a declarat, miercuri, într-o conferința de presa, ca principalul obiectiv al echipei naționale la Campionatul Mondial care se va desfașura, în perioada 30 august-15 septembrie, în Germania, este clasarea pe

Antrenorul reprezentativei feminine de volei a României, Costinel Stan, a declarat, miercuri, într-o conferința de presa, ca principalul obiectiv al echipei naționale la Campionatul Mondial care se va desfașura, în perioada 30 august-15 septembrie, în Germania, este clasarea pe unul dintre primele 12 locuri.

„Facem parte dintr-o grupa foarte dificila alaturi de Cuba, Coreea de Sud, Olanda, Canada și Egipt. Obiectivul nostru este o participare onorabila și calificarea între primele 12 echipe. Parerea mea este ca daca învingem reprezentativa Olandei, atunci ne este deschis drumul spre o calificare în primele locuri”, a spus Costinel Stan.

Antrenorul reprezentativei române a declarat ca mai multe componente ale lotului se confrunta cu probleme de sanatate. Alida Marcovici și Elena Butnaru acuza dureri la umeri, Luminița Trîmbițaș este accidentata la un cot, iar Mirela Corjeuțan are probleme cu spatele.

Costinel Stan a adaugat ca la Campionatul Mondial vor fi prezente și doua dintre cele mai cunoscute voleibaliste române Carmen Țurlea și Cristina Pîrv, aceasta din urma fiind capitanul echipei.

Echipa naționala a plecat, miercuri, în cantonament la Tulcea, unde va disputa pe 7, 8 și 9 august, trei meciuri de pregatire în compania reprezentativei Turciei. Lotul pregatit de Costinel Stan va mai susține înca trei meciuri amicale, la Brașov, pe 18, 19 și 20 august, împotriva selecționatei Australiei. Antrenorul echipei naționale a declarat ca este posibil ca una dintre partidele cu reprezentativa Australiei sa se joace la Tîrgu Mureș.

Componența lotului care va face deplasarea în Germania este urmatoarea: Luminița Trîmbițaș, Andreea Constantinescu, Elena Butnaru, Alida Marcovici, Anca Popescu, Angelica Chivorchian, Mirela Corjeuțan, Alina Albu, Florentina Nedelecu, Nicoleta Țolișteanu, Cristina Pîrv, Carmen Țurlea.

Sursa: www.mediafax.ro