Victor Hanescu l-a invins pe Marcelo Rios

Apropo.ro / 18.07.2002, 13:27
Victor Hanescu l-a invins pe Marcelo Rios
Jucatorul român de tenis Victor Hanescu, în vîrsta de 21 de ani, a obținut, miercuri, cel mai important succes din cariera, învingîndu-l, în primul tur al turneului de la Umag, cu scorul de 6-0, 6-4, pe chilianul Marcelo Rios, fost lider al clasamentului mondial. Hanescu, care s-a

Jucatorul român de tenis Victor Hanescu, în vîrsta de 21 de ani, a obținut, miercuri, cel mai important succes din cariera, învingîndu-l, în primul tur al turneului de la Umag, cu scorul de 6-0, 6-4, pe chilianul Marcelo Rios, fost lider al clasamentului mondial.

Hanescu, care s-a calificat pe tabloul principal dupa ce a jucat în calificari, a înregistrat, astfel, prima sa victorie într-un turneu ATP. Tenismanul român, care va împlini, duminica, vîrsta de 21 de ani, se afla la cea de-a doua participare într-un turneu ATP, dupa ce saptamîna trecuta a fost învins în primul tur la Baastad de georgianul Irakli Labadze.

„Este o victorie mare pentru mine. Rios nu a jucat prea bine în primul set, iar eu am luat avantaj”, a declarat românul imediat dupa victoria obținuta în mai puțin de o ora.

Hanescu a avut nevoie de doar 14 minute pentru a cîștiga, la zero, primul set, dupa care a luat foarte repede conducerea, cu 3-0, în setul secund. Dupa noua game-uri pierdute consecutiv, Rios a revenit și a egalat scorul în setul al doilea, 3-3, echilibrînd meciul. Ambii jucatori și-au cîștigat serviciul și scorul a devenit 4-4, moment în care chilianul a ratat doua mingi de break. La 5-4, Hanescu a reușit break-ul și a încheiat setul și meciul, asigurîndu-și un loc în faza urmatoare a concursului din Croația, unde îl va întîlni pe costaricanul Juan Antonio Marin.

Marcelo Rios, cap de serie numarul 3, care a sosit în Croația dupa ce a participat, saptamîna trecuta, cu echipa țarii sale în Cupa Davis, a refuzat sa puna înfrîngerea pe seama oboselii acumulate pe drum. „Nu este o scuza faptul ca am calatorit 34 de ore. Am pierdut pentru ca nu am jucat bine. Adversarul meu a avut o prestație buna, iar eu nu mi-am putut face jocul. Nu mai este nimic de spus”, a precizat Rios, care a revenit în circuitul ATP dupa o pauza de trei luni cauzata de o accidentare la genunchi.

Victor Hanescu este, în prezent, numarul 210 în ierarhia mondiala, în timp ce Rios se afla pe locul 29 ATP. Românul, care pîna în urma cu doua saptamîni a jucat în special turnee challenger, a debutat în tenisul profesionist în anul 2000, acumulînd pîna acum 37.644 de dolari din premii, dintre care 14.428 în acest an. Marcelo Rios, unul dintre cei mai buni jucatori sud-americani din toate timpurile, a ocupat locul 1 în clasamentul ATP în anul 1998. Rios, în vîsta de 27 de ani, are în palmares 18 titluri ATP în proba de simplu, el cîștigînd numai din premii peste noua milioane de dolari.

Sursa: www.mediafax.ro