Violeta Beclea a avut hepatita

Apropo.ro / 17.07.2002, 14:12
Violeta Beclea a avut hepatita
Atleta Violeta Beclea a declarat ca în urma analizelor efectuate, luni, la clinica Medsana s-a stabilit ca a suferit de o forma ușoara de hepatita A, aceasta fiind cauza rezultatelor mai slabe din debutul sezonului. "Marți seara, am primit o parte a rezultatelor analizelor pe

Atleta Violeta Beclea a declarat ca în urma analizelor efectuate, luni, la clinica Medsana s-a stabilit ca a suferit de o forma ușoara de hepatita A, aceasta fiind cauza rezultatelor mai slabe din debutul sezonului.

„Marți seara, am primit o parte a rezultatelor analizelor pe care le-am facut la începutul saptamînii. Medicii au constatat ca, în intervalul mai-iunie, am suferit de o forma ușoara de hepatita A, pe care am dus-o pe picioare. Ciudat este ca, în acea perioada, nu m-am simțit rau. Aveam uneori stari de oboseala accentuata, pe care însa le-am pus pe seama antrenamentelor. Acum, din punct de vedere medical nu mai am nici o problema”, a spus Beclea, care se afla în cantonament la Poiana Brașov.

Beclea a menționat ca, în acest moment, se antreneaza în mod normal. „Acum, ca am aflat cauza startului slab de sezon, încerc sa ma pregatesc în mod normal. Ma simt bine și voi continua antrenamentele. Totuși, daca nu voi simți ca pot sa cîștig medalia de aur, atunci nu voi participa la Campionatele Europene”, a adaugat vicecampioana olimpica.

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Iolanda Balaș, a declarat, miercuri, ca Violeta Beclea nu este pregatita sa participe la Campionatele Europene de la Munchen, din luna august.

„Din punctul meu de vedere, Beclea nu este, deocamdata, pregatita sa participe la o competiție de mare anvergura, așa cum este Campionatul European. Violeta nu are voie sa se compromita, pentru ca este o atleta valoroasa care are un prestigiu de aparat. Personal, mi-ar parea rau sa nu concureze la Munchen, mai ales ca federația are un obiectiv cu ea. Prefer însa sa nu participe, decît sa se faca de rîs”, a spus Balaș.

Iolanda Balaș a precizat ca FRA ar putea gasi o înlocuitoare pentru Beclea în proba de 1.500 m. „Deocamdata, nu s-a hotarît nimic. Așteptam sa vedem evoluția Violetei în urmatoarele saptamîni în ceea ce privește pregatirea. Daca nu va participa, cred ca exista soluții în ceea ce privește înlocuirea sa. Una dintre atletele remarcate în ultima vreme, Maria Cioncan cred ca ar face fața competiției”, a precizat președintele FRA.

Beclea, în vîrsta de 37 de ani, care în sezonul trecut a cîștigat toate cele șapte etape de Golden League, intrînd în posesia jackpot-ului pus în joc de IAAF, a avut un start nereușit de sezon. Atleta româna a debutat în acest sezon cu un loc 5 în cursa de 1.500 m din cadrul Grand Prix-ului de la Lausanne. Violeta Beclea nu a participat la prima etapa a Golden League, de la Oslo, dar a concurat în etapa a doua, de la Paris, unde a ocupat poziția a 13-a. Saptamîna trecuta, în concursul de Golden League de la Roma, Beclea s-a clasat pe poziția a 19-a, fapt ce a determinat-o sa întrerupa participarile la orice concurs pîna la Campionatele Europene. Beclea a revenit în țara pentru efectuarea unor analize medicale, iar în prezent se afla în cantonament la Poiana Brașov.

Sursa: www.mediafax.ro