Au evadat degeaba

Apropo.ro / 10.07.2002, 09:52
Au evadat degeaba
Etapa de ieri, a 3-a, a revenit la sprint australianului Robbie McEwen, dupa ce Jacky Durand si Franck Renier au stat în fata pret de 160 de kilometri. Runda plata, cu o singura catarare modesta. Prilej de plictiseala în asteptarea accelerarii de pe ultimele sute de metri. Pentru a anima

Etapa de ieri, a 3-a, a revenit la sprint australianului Robbie McEwen, dupa ce Jacky Durand si Franck Renier au stat în fata pret de 160 de kilometri.

Runda plata, cu o singura catarare modesta. Prilej de plictiseala în asteptarea accelerarii de pe ultimele sute de metri. Pentru a anima atmosfera, Jacky Durand (La Francaise des Jeux), abonat în anii din urma la tricoul combativitatii, a tîsnit din pluton la kilometrul 6, fiind repede însotit de alt francez, Franck Renier (Bonjour). Cei doi au profitat de apatia restului ciclistilor si au împins tare în pedale. Avansul lor a crescut mereu, asezînd o sosea întreaga între fugari si urmaritori.

În timp ce Durand si Renier se distantau (au avut 11 minute si 10 secunde în fata la kilometrul 68 dintr-o etapa de 174), echipierii de la Credit Agricole au ramas în urma alaturi de sprinterul lor, Stuart O’Grady. Acesta a acuzat o criza de tahicardie (batai rapide si neregulate ale inimii). Rapid a crescut avansul evadatilor, rapid a scazut. Cei doi temerari au fost prinsi cînd mai erau 8 kilometri de parcurs. Pe final, din nou Telekom l-au propulsat pe Erik Zabel, care, ca si cu o zi înainte, a fost învins. De data aceasta de Robbie McEwen (Aus/Lotto). Pentru german ramîne consolarea de a se fi îmbracat în galben, gratie bonificatiilor adunate pe traseu.

Putini în lipsa starurilor.

La Marea Bucla sînt prezenti doar 4 ziaristi acreditati din Italia. Este un record de neparticipare al presei dintr-o tara care reprezinta o putere în lumea ciclismului, la Turul Frantei luînd startul 5 echipe din Cizma. Situatia se explica prin numeroasele scandaluri de dopaj care au avut în prim plan rutierii italieni, vedete ca Pantani, Garzelli sau Simoni absentînd anul acesta. Pazit de omul presedintelui. Lance Armstrong este protejat pe durata Turului Frantei de o fosta garda de corp a presedintelui SUA, George W. Bush. Triplul cîstigator al competitiei a fost consilier al lui Bush pe durata campaniei dusa de acesta împotriva cancerului. În afara apropierii de presedintele american, bodyguardul mai are un lucru în comun cu Armstrong: amîndoi sînt texani.

Pe strada sampaniei

Runda de azi porneste din Epernay, capitala regiunii Champagne, un oras renumit pentru pasajele care leaga grote sapate în calcar, vechi de 100 de ani. Cea mai faimoasa strada este Avenue de Champagne, pe care se gasesc mici hoteluri, dar si impozante cladiri. Sosirea e programata la Chateau-Thierry, pe malul Marnei. Este orasul în care s-a nascut fabulistul Jean de la Fontaine, iar Richelieu a stat aici cînd si cînd.

Rezultate, etapa a 3-a, 174 km între Metz si Reims: 1. Robbie McEwen (Aus/Lotto) 4h 13:37; 2. Erik Zabel (Ger/Telekom); 3. Baden Cooke (Aus/Francaise des Jeux); 4. Andrej Hauptman (Slo/Taconi Sport); 5. Fabio Baldato (Ita/Fassa Bortolo) 6. Paulo Bossoni (Ita/Tacconi Sport) toti în acelasi timp cu învingatorul.

Clasament general: 1. Erik Zabel (Ger/ Telekom) 13h 31:35; 2. Robbie McEwen (Aus/Lotto) la 8s; 3. Rubens Bertogliati (Elv/Lampre) la 14s; 4. Laurent Jalabert (Fra/CSC Tiscali) la 17s; 5. Lance Armstrong (SUA/US Postal) la 17s; 6. Raimondas Rumsas (Lit/Lampre) la 20s;

Clasament sprinteri: 1. Erik Zabel (Ger/Telekom) 96p; 2. Robbie McEwen (Aus/Lotto) 91p; 3. Oscar Freire (Spa/Mapei) 71p; 4. Stuart O’Grady (Aus/Credit Agricole) 56p; 5. Baden Cooke (Aus/Francaise des Jeux) 55p; 6. Francois Simon (Fra/Bonjour) 47p;

Clasament cataratori: 1. Christophe Mengin (Fra/Francaise des Jeux) 29p; 2. Stephane Berges (Fra/AG2R Prevoyance) 26p; 3. Ludo Dierckxsens (Bel/Lampre) 15p; 4. Patrice Halgand (Fra/Jean Delatour) 9p; 5. Sylvain Chavanel (Fra/Bonjour) 6p; 6. Franck Renier (Fra/Bonjour) 5p;

Clasament echipe: 1. CSC Tiscali 40h 36:10; 2. Cofidis la 3s; 3. US Postal la 3s; 4. Kelme la 5s; 5. Once la 9s; 6. Lampre la 14s.

Sursa: www.prosport.ro